Política

Rotonda política d'actius a Tàrrega

Una acolorida rotonda dóna la benvinguda al nouvingut a Tàrrega. És tant diversa, com la seva gent, o com híbrids volen ser els espectacles que es programen a la fira de teatre al carrer de Tàrrega. Sigui quin sigui el resultat electoral, hi ha garantit el suport del municipi. En aquest sentit les rotondes a Tàrrega sembla que siguin per a sumar. Vinguin d'on vinguin els vots tots tenen clar que és imprescindible la marca de Fira Tàrrega per al veïnat.

Van ser Comediants els impulsors d'una trobada de les arts escèniques al carrer. Havia de ser la demostració que, passat el franquisme, el carrer era del veïnat i que era un lloc de convivència, no únicament de trajecte. Periòdicament, però, els quatre dies de fira (la més important del sud d'Europa d'arts del carrer) topa amb un 11 de Setembre. Si, històricament era un motiu més per allargar el cap de setmana de festa cultural, ara és més controvertit. Sense voler-ho, una festa al carrer topa amb una altra: l'any passat, a causa de la Via Catalana i del Tricentenari 1714, es va decidir endarrerir la inauguració de Tàrrega a la nit del divendres, tot i que el dijous es programés amb normalitat. Els programadors estatals i internacionals estaven molt contents perquè a la Llotja, sense tants embussos, havien avançat molta feina el primer dia. Era quarts d'onze de la nit, quan el públic baixava satisfet d'un espectacle del bosc de Sant Eloi que van començar a veure's les samarretes grogues i vermelles de la Via. Els programadors catalans també van fer acte de presència a partir de divendres. Enguany, l'11 de setembre coincidirà amb el segon dia de la fira. El director de la Fira, Jordi Duran, entén que no es contraprogramen, hi ha gent i temps per a tot.

A Tàrrega, és estrany que algú desaprofiti la fira perquè els comerciants l'esperen cada any i aquells que no volen tanta gresca, marxen i lloguen habitacions del pis. El teatre al carrer és el motiu principal pel qual es coneix Tàrrega. I ara, gràcies a les accions de suport a la creació com la de dimecres passat, les accions es fan visibles mesos abans al carrer. La fira no dóna mai l'esquena al veïnat (seria antinatura pel tipus d'espectacle i la seva voluntat d'accés a la cultura universal): aquest any, s'ha demanat la col·laboració de canalla de 6 a 16 anys, amb uns horaris complicats per a estudi i el compromís de sacrificar vacances familiars. Al segon dia de convocatòria, ja havien de desestimar actors voluntaris per a l'espectacle en procés. Tàrrega és una rotonda que enfoca cap a l'èxit de la fira i concilia amigablement amb l'altra manifestació al carrer de l'11S.

Fira Tàrrega seguirà sent una referència al municipi perquè tothom la defensa, tot i que enguany repetirà el ‘parèntesi' de l'11 de setembre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA