Política

El Cercle d'Economia rebutja resoldre el problema català amb decisions unilaterals

Nega que hi hagi alarma per la irrupció de les noves formacions polítiques i per la victòria d'Ada Colau a Barcelona

El Cercle d'Economia considera que serà “impossible” resoldre “el mal anomenat problema català” des de “decisions unilaterals de les dues parts”, per la qual cosa ha reivindicat afrontar aquest assumpte “amb esperit de concòrdia, voluntat de pacte i predisposició transaccional”. També ha fet una crida als líders polítics d'aquesta “espècie de primavera política” que es viu en l'actualitat per a quan siguin capaços de formar governs “estables” i “competents”, encara que a la vegada ha admès que no sent “alarma” per la irrupció de les noves formacions emergents o pel nou govern municipal de Barcelona.

En roda de premsa per presentar les reflexions polítiques d'aquesta institució davant la reunió que celebrarà aquesta setmana a Sitges (Garraf), el seu president, Antón Costas, ha tornat a apel·lar aquest dimarts al diàleg entre la Generalitat i el Govern per solucionar l'encaix de Catalunya a Espanya.

De fet, en el document d'opinió política presentat avui pel Cercle, aquesta institució sosté que “la ruptura unilateral de les regles constituiria un error irreparable, però no fer res per treure el problema de la situació d'estancament també ho seria”, postil·la.

En aquest sentit, Costas ha deixat clar que el Cercle d'Economia no pot donar suport a cap iniciativa “que signifiqués trencar les regles”, però sí que ha insistit que abona una consulta “legal” als catalans sobre el futur polític de Catalunya.

El president d'aquest important lobby empresarial ha assegurat fins i tot que no hi ha “res en la Constitució que impedeixi aquest tipus de consulta”, si bé la Carta Magna no contempla el dret a l'autodeterminació.

Com va fer recentment, Costas s'ha desmarcat també avui del terme eleccions “plebiscitàries” usat pel president català, Artur Mas, per referir-se a les eleccions al Parlament que ha promès convocar el pròxim 27 de setembre.

“Els dos substantius que formen aquest termes són una mica contradictoris, perquè una cosa són les eleccions i l'altra els referèndums”, de manera que aquesta denominació “xoca una mica”, ha dit, si bé a continuació ha assegurat que es tracta d'una decisió “legítima” del president català.

Com l'any passat, a la reunió de Sitges (Garraf) hi assistirà tant el president català, Artur Mas, com el president del Govern, Mariano Rajoy, si bé no coincidiran, perquè Mas estarà en l'obertura i Rajoy participarà en la clausura d'aquest fòrum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Europa, sota l’ombra russa i xinesa

Brussel·les
Ruben Wagensberg
Diputat d’ERC, exiliat a Suïssa acusat pel cas Tsunami

“L’amnistia és una victòria política incontestable”

Barcelona
Pep Berga
Alcalde d’Olot (Junts)

“M’hi haurien d’insistir molt; vuit anys està molt bé”

Olot
Jordi Gasulla
Cap de l’oposició (CUP)

"No volem ser l’eterna oposició”

Olot
amèrica del nord

Mèxic elegeix a la seva primera presidenta en les eleccions més grans de la seva història

barcelona
Política

Illa recepta “humilitat” en les converses per a la investidura

barcelona
guerra a europa

Zelenski acusa la Xina d’obstaculitzar la cimera de pau a Suïssa

barcelona
iran

L’expresident iranià Ahmadinejad vol tornar a aspirar al càrrec

barcelona
europa

L’empresària Halla Tómasdóttir, nova presidenta d’Islàndia

barcelona