Política

Ofensiva d'Unió a Madrid en ple degoteig de dimissions

Les dues comarques del Vallès i la del Garraf també es queden sense executiva i reiteren el seu suport al caràcter plebiscitari del 27-S

El grup del Congrés presenta un paquet de 70 mesures

Les executives nacionals de les dues comarques del Vallès, l'Oriental i l'Occidental, així com els òrgans de govern del Garraf i de la Unió de Treballadors es van afegir ahir al degoteig de dimissions que afecta UDC després que el seus dirigents, un cop celebrat el referèndum del 14-J, han optat per desmarcar-se de la línia sobiranista de CDC. El sector crític, que s'ha fet seu el lema Hereus de la UDC del 1931, protagonitza des de dilluns passat una corrua de dimissions que ha comportat que, amb les tres anunciades ahir, ja siguin sis les executives comarcals que s'han dissolt perquè els seus membres han plegat. La darrera a fer-ho ha estat Dolors Gordi, presidenta de la Unió de Treballadors, que amb la seva decisió deixa també el comitè de govern d'Unió.

Els comitès executius de les tres darreres comarcals han fet públic un text en què reiteren el seu suport al caràcter plebiscitari del 27-S i les discrepàncies amb la direcció oficial del partit, a la qual acusen de defensar una “via política autonomista” i de rebutjar la celebració d'un congrés nacional on es pogués decidir el futur del partit. Les expulsions i els expedients a membres del sector crític han acabat agitant una fuita de militants que a hores d'ara sembla que no s'atura, ja que, segons fonts del sector crític, la setmana que ve podria incrementar-se la llista, sobretot a la demarcació de Girona, un cop configurats els consells comarcals.

Fer feina al Congrés

Mentrestant, el grup de Duran al Congrés pretén intensificar l'ofensiva d'iniciatives parlamentàries a la recta final de la legislatura, posant especial èmfasi en els treballadors autònoms, “en les persones i en Catalunya”, segons indicava ahir Josep Sánchez Llibre. El portaveu adjunt d'Unió va avançar que s'ha sol·licitat la compareixença urgent del ministre d'Educació perquè passi “de les bones paraules” als fets i paralitzi la implantació de la Lomqe, la polèmica llei impulsada per l'exministre José Ignació Wert i amb la qual es vol eliminar el model d'escola catalana.

Tot i que es preveu que la legislatura espanyola conclogui com a màxim a l'octubre, la formació democratacristiana ha presentat un paquet de setanta mesures que inclou preguntes, compareixences i proposicions, entre les quals es reclama la reducció de l'IVA cultural i l'ingrés de Catalunya a la Unesco. En el camp laboral, Sánchez Llibre reiterava la petició –que està previst que avui aprovi el Consell de Ministres– perquè la rebaixa del 15% de l'IRPF s'apliqui al conjunt dels autònoms.

LA FRASE

Afrontem aquesta nova etapa amb il·lusió i ganes de treballar i ser útils a la ciutadania
Josep Sánchez Llibre
portaveu adjunt udc al congrés
Les claus

Els sobiranistes anuncien la creació d'un nou partit polític

e.ansola

La plataforma Hereus UDC 1931 va avançar ahir que diumenge que ve es constituiran com a partit polític, després de les diferents trobades territorials que han celebrat arreu de Catalunya i de les dissolucions que s'han anat produint des de dilluns passat. Els que fins ara formaven part del sector crític del partit recorden en el comunicat que la nova formació serà “fidel als principis fundacionals d'UDC”.

Comptador a zero

Agrupacions del Vallès, com ara Rubí, Sant Cugat del Vallès, Sabadell, Matadepera, Terrassa, Sant Quirze, Palau-solità i Plegamans, Barberà del Vallès, Sitges, Olivella, Cubelles i Sant Pere de Ribes són les més afectades pel nombre de baixes.

Maquinària electoral

Els membres dimissionaris aposten per una refundació d'UDC i ara l'objectiu serà visua- litzar-se com a partit polític el 27-S.Una fita que compartei- xen amb els oficialistes que ja han engegat la maquinària elec- toral i s'han posat a treballar per confeccionar les llistes de cara a les eleccions catalanes. Unes candidatures en què els actuals dirigents Ramon Espa- daler i Josep Maria Pelegrí tindran un paper destacat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona