Política

Compromís per Torrent acusa el PP de polititzar les Falles

La polèmica ha sorgit després que els regidors d'aquesta formació optaren per seure mentre sonava l'Himne Regional durant la proclamació de les falleres majors de la vila

El Portaveu del Grup Municipal de Compromís per Torrent, Pau Alabajos, ha explicat que “el Partido Popular de Torrent no té cap interès amb les Falles que no siga usar-les com a arma d'enfrontament polític per a veure si poden continuar amb la seua actitud irresponsable d'intentar dividir els valencians amb arguments que fa més de tres dècades que estan obsolets, cosa que, a més, és una falta de respecte màxima a les Falles, perquè, hui, per al PP, l'únic debat públic que els interessa que hi haja és què varen fer o deixar de fer els regidors de Compromís durant la reproducció de l'Himne Regional i no la proclamació de les Falleres Majors de Torrent”.

En aquest sentit, Alabajos ha instat el PP a “estar més atents a les mateixes Falles o a fer propostes per a Torrent” que al fet de “si estem asseguts o drets durant la reproducció de l'Himne Regional, actitud que ja coneixen, perquè ja hem explicat que, amb el finançament tan injust que patim els valencians i valencianes i que posa en perill el nostre benestar, expressions com ‘per ofrenar noves glòries a Espanya' no ens representen”.

Per altra banda, Alabajos també ha fet referència al fet que “mentre el PP estava fent la nota de premsa sobre ‘la nostra postura corporal', els regidors de Compromís estàvem donant suport al nostre equip del Club de Torrent de Pilota Valenciana en la final contra el de Manises, que també va rebre el suport de l'alcalde de Compromís, Jesús Borràs, i on va sobtar clamorosament l'absència de qualsevol representant del PP. I si ara el PP vol posar-se la medalla que li va atorgar el nom del trinquet a un polític quan va obviar la vintena de noms de pilotaris torrentins que Compromís va posar en aquell moment damunt la taula i que es mereixien molt més eixe honor. D'eixa manera ja veiem com entenen les ‘senyes d'identitat': amb l'únic objectiu de polititzar-les per enfrontar de manera irresponsable els valencians”.

Així doncs, Alabajos ha declarat amb contundència que “no acceptarem cap tipus de lliçó de ‘valenciania' dels representants d'un partit que són l'exemple més clar de l''antivalenciania', on vàrem tindre ací a Torrent una alcaldessa que s'avergonyia i demanava disculpes per parlar valencià, per posar només un exemple de tants”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia