Política

La CUP porta Baños al centre de Vielha malgrat la prohibició de l'acte

Mossos i Guàrdia Urbana aixequen acta però no desallotgen la plaça de la Glèsia

L'incompliment del veto de l'Ajuntament, pendent de sanció

“Encara li haurem de donar les gràcies a l'alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, perquè hem tingut molta més gent de l'esperada”, va dir, ahir, l'aranesa Mireia Boya, número dos a la llista de la CUP a Lleida. L'acte electoral que l'Ajuntament de la capital aranesa havia prohibit fer a la plaça de la Glèsia perquè es tracta d'un lloc turístic va tenir “un centenar de participants” que, segons adverteix Boya, és “una xifra molt important per a l'Aran”. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Vielha van personar-se a la plaça i van recordar als organitzadors que es tractava d'un acte que no tenia el corresponent permís municipal, però, com ja van anunciar, el van fer igualment perquè “reivindiquem la llibertat d'expressió en l'espai públic”. El cap de llista de la CUP a Barcelona, Antonio Baños, en el seu periple pel Pirineu, que l'ha portat a Prada de Conflent, Sort i Vielha, va recordar que “l'objectiu final és la sobirania popular de la futura república de Catalunya i l'Aran”. Mireia Boya, per la seva banda, va subratllar que, per als aranesos, el 27-S “és una oportunitat de futur”, perquè suposa “l'inici d'un procés constituent per decidir” què volen ser i va destacar que era important que Baños traslladés el missatge que l'Aran “és una realitat nacional dins de Catalunya”. En aquest sentit, Boya va recordar que “és important que els líders de Barcelona visitin els pobles petits del Pirineu perquè “aquesta nova república de Catalunya i l'Aran l'hem de construir entre tots”. “De la mateixa manera que a nosaltres no ens importa fer molts quilòmetres cada 11 de setembre perquè se senti la nostra veu, tampoc no hauria d'importar-los als líders nacionals fer tants ports de muntanya com ha fet Antonio Baños aquest cap de setmana per fer arribar el discurs de la CUP al Pirineu”, hi va afegir.

L'Ajuntament de Vielha encara no ha notificat si sancionarà a la CUP per desobeir la prohibició. “Ja ens ho trobarem. No sabem si serà una sanció administrativa o es traslladarà a la junta electoral”, reconeix Boya.

LES FRASES

L'objectiu que perseguim és la sobirania popular de la futura república de Catalunya i de l'Aran
Antonio Baños
Cap de llista de la CUP
No ens preocupa que l'Ajuntament ens sancioni: reivindiquem la llibertat d'expressió en l'espai públic
Mireia Boya
número 2 de la cup per lleida
Resulta sorprenent l'afany de notorietat i l'exhibicionisme de la nova política casposa i messiànica
Francés Boya
senador per UA/PSC

Agre debat a les xarxes socials

El senador i exsíndic d'Aran Francés Boya, d'Unitat d'Aran, va mantenir un agre debat amb la número dos de la CUP per Lleida, Mireia Boya, a través de les xarxes socials. Al seu compte de Facebook, l'històric dirigent socialista va qualificar la CUP de “casposa i messiànica” i va atribuir a un “sorprenent afany de notorietat l'exhibicionisme de l'anomenada nova política”, en relació a la polèmica per l'acte prohibit per l'Ajuntament de Vielha, on governa UA. “El que de veritat resulta sorprenent és que això ho digui un senador, tenint en compte que el Senat és una institució inútil”, va replicar Mireia Boya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona