Política

Iglesias crida a “escombrar els partits vells” perquè són “el principal obstacle al dret a decidir”

El líder de Podem respon a Llach que en aquesta campanya donaran “sexe a Mas, el fuetejarem”

Rabell crida a les classes populars a votar el 27-S per “canviar el curs de la història”

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha fet una crida a “escombrar els partits vells” perquè, segons ell, són “el principal obstacle al dret a decidir i als processos constituents”.

Iglesias ho ha dit en l'últim acte de precampanya Catalunya Sí que es Pot de davant un miler de persones a Rubí (Vallès Occidental), on ha acompanyat el cap de llista de la coalició d'ICV-EUiA, Podem i Equo, Lluís Rabell.

El líder de Podem ha reconegut que és una “evidència” que hi ha un gran nombre de catalans que volen una relació jurídica diferent amb l'Estat i d'altres que volen la independència, així com també i ha una majoria que “està farta de la corrupció i les retallades” i que volen canvis.

Davant d'això, s'han presentat com l'alternativa per produir aquests canvi i donar resposta al “complex problema polític” i ha assegurat no tenir “cap dubte” respecte del dret a decidir. Iglesias ha afegit que cal engegar un procés constituent “per resoldre la qüestió territorial”.

Per aconseguir-ho ha afirmat que no cal “fer ridícul” com ha assegurat que ha fet el ministre de Defensa, Pedro Morenés. La solució que ha proposat és “escombrar” els partits vells: “S'ha de treure del mig els que impedeixen que es facin els processos constituents que permetrien solucionar la qüestió territorial, garantir els serveis públics i lluitar contra la corrupció”. Al seu parer, són aquests partits els que durant els darrers 30 anys s'han posat d'acord “per robar als ciutadans i coincideixen a les sucursals de Suïssa i Andorra”.

També ha retret a Mas que “s'amagui darrera de progressistes” i li ha demanat que “doni la cara, que vagi als debats i encapçali la llista”.

El líder de Podem ha fet una crida a seguir l'exemple dels barcelonins en les eleccions municipals i ha demanat el vot per Catalunya Si que es Pot. Ha afegit, però, que cal mirar a les eleccions estatals perquè “si no hi ha canvi a Espanya, no hi pot haver canvi a Catalunya”. “Estem aquí per guanyar les eleccions a Mas a Catalunya i a Rajoy a Espanya”, ha dit.

Donar “sexe” a Mas

Iglesias ha replicat al cap de llista de Junts pel Sí a Girona, Lluís Llach, que CDC i PP sí que “es poden comparar” perquè tots dos partits lideren polítiques “que estafen el conjunt dels ciutadans” amb pràctiques que passen per cedir el poder a les empreses privades i subordinar la polític al benefici de pocs i poderosos. “Estan robant la base fonamental de la sobirania, no és compatible amb privatitzar, amb desnonaments ni amb el 3 % del senyor Mas o el senyor Rajoy, es tracta d'un sistema de govern que estafa el conjunt de la ciutadania”, ha denunciat.

A més, ha assegurat que tots dos partits comparteixen “el respecte per Pujol” i el “menysteniment” per les classes populars. Davant d'això ha fet una crida a “que la gent de barri tregui les dents” i que no els facin “invisibles” a Catalunya. També ha dit a Llach que aquestes eleccions donaran “sexe a Mas”. Iglesias ha respost així les paraules del cantautor, que va recomanar a Iglesias “arreglar-se al psicòleg” les seves obsessions sexuals amb Mas.

“Llegeixo molt Enric Juliana, un analista molt ben dotat, intel·lectualment, perquè últimament cal tenir molt de compte amb aquestes coses del sexe, que si l'Ana Rosa vol dutxar-se a la meva dutxa, que si Elvira Lindo parla de no sé quin clau a la cuina i sembla que a Lluís Llach també li interessa el sexe. Doncs bé, si vol donarem sexe a Mas, el fuetejarem en aquesta campanya”, ha promès.

Poder popular per “canviar el curs de la història”

Per la seva part, Rabell ha fet una crida a les classes populars per “canviar el curs de la història” i els ha assegurat que està a les seves mans “manar”. Vosaltres podeu i heu de governar el país”, ha declarat.

Ha fet una crida a la gent a no deixar-se “dividir” i a lluitar per la igualtat “d'igual a igual” i ha acusat a la resta de formacions d'“agitar banderes per amagar polítiques”. En aquest sentit, ha criticat que Mas amagui el seu balanç davant una proposta de sí o no a la independència, que el PP presenti que les eleccions van “d'Espanya sí o Espanya no” i ha afirmat que Cs és “una reedició del PP”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona