Política

La Junta Electoral desestima els recursos del PP, PSC i C's sobre la retransmissió de TV3 i Catalunya Ràdio de la Via Lliure

Els mitjans públics mantindran la cobertura prevista

La Junta Electoral ha desestimat els recursos presentats pel PP, PSC i C's sobre la cobertura de TV3 i Catalunya Ràdio en considerar que no es tracta d'un acte de campanya i que, per tant, els mitjans públics en poden informar. El PPC demanava que es prohibís a TV3 retransmetre la Via Lliure durant cinc hores perquè la informació s'hauria d'incloure dins dels blocs electorals. C's reclamava a la Junta que el temps de cobertura que destinessin a informar de la manifestació es comptés com a part del bloc electoral de Junts pel Sí, mentre que els socialistes demanaven que fos considerat com un més de la campanya de les formacions sobiranistes i, per tant, es respectés la proporcionalitat dels blocs.

Després de la decisió de la Junta Electoral, els mitjans públics de la CCMA mantindran la cobertura prevista de la Via Lliure. Precisament el director de TV3, Eugeni Sallent, afirmava aquest dimecres que la televisió pública preveia que la programació de l'Onze de Setembre seguiria “atent” tot allò que passés al país, des de les ofrenes al monument a Rafel Casanova fins a les mobilitzacions, i que es tindria “molt en compte” que la diada d'aquest any coincidia amb la campanya electoral.

D'aquesta manera, va garantir que es respectaria la “pluralitat”, “neutralitat” i “proporcionalitat” com fixa la Llei electoral. “Hem d'ensenyar l'actualitat i explicar-la com ho hem fet els últims anys, amb mobilitzacions molt importants”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA