Política

La CUP aposta per una “presidència coral” amb un govern dirigit per tres o quatre persones

La número dos de la candidatura reconeix que senten “una pressió assetjadora de que el procés descarrilarà per culpa nostra” quan defensen no centrar el debat en Artur Mas

Anna Gabriel assegura que ni s'han plantejat presentar-se a les eleccions espanyoles i aposten per començar la ruptura amb l'Estat

La CUP aposta per un format “menys presidencialista” i “més plural” en la seva proposta per negociar amb Junts pel Sí el relleu d'Artur Mas en la presidència de la Generalitat i defensen “una presidència coral, amb tres o quatre perfils que tinguin un pes equivalent”. Així ho ha anunciat la número dos de les llistes de la CUP, Anna Gabriel, en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Gabriel ha reiterat el missatge que no es pot reduir el debat en la figura d'Artur Mas i que aquesta figura no ha de ser l'escull per impedir posar-se d'acord amb Junts pel Sí. “El debat reduccionista al voltant d'una persona, reta, i si algú es pensa que donant-nos dues cadires al govern ens tindrà contents, s'equivoca”, ha afirmat.

De fet, ha reconegut que la CUP sent “una pressió assetjadora de que el procés descarrilarà per culpa nostra”. Gabriel ha apostat per negociar i, de fet, ha defensat que la CUP planteja “mesures sensates” per aconseguir tirar endavant el full de ruta “que ens situen en un camí de no retorn, com per exemple no aplicar la llei Wert”. És a dir, la CUP és conscient que ara no és hora de plantejar punts del seu programa que no tenen el suport d'una gran majoria, com per exemple centrar-se en educació i “desconcertar” algunes escoles.

Gabriel ha assegurat que la CUP “té al cap” qui podria president el nou govern, que ha qualificat “d'excepcional” i ha defensat que també podria ser dirigit per una persona, ja que el debat sembla que només se centri amb el número 1, el 4 i el 5 de Junts pel Sí (en referència a Romeva, Mas i Junqueras).

Gabriel ha assegurat que les negociacions ja han començat i que “no hi ha res tancat”, cosa que considera “positiu”. De fet, ha pronosticat que “ens posarem d'acord” per fer “que aquest procés sigui irreversible” perquè no s'entendria “sacrificar la voluntat de milers de persones”.

També ha reiterat la voluntat de posar-se d'acord amb Catalunya Sí que es Pot, amb qui assegura comparteixen alguns punts, sobretot pel que fa a polítiques socials.

Gabriel ha deixat entreveure que la CUP no es presentarà a les eleccions espanyol del desembre perquè “tot el que es podria fer al Congrés pern part dels diputats ja s'ha fet”. De fet, ha reconegut que a la CUP “ni tan sols hem tingut el debat de les eleccions estatals perquè volem fer passos endavant cap a la independència i per tant plantegem un punt de no retorn”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern de Netanyahu decideix tancar Al Jazeera a Israel

barcelona
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona