Política

C`S diu que Mas està “més còmode” declarant pel 9-N que “donant la cara” per la corrupció i les retallades

La líder de C's convocarà Iceta, Rabell i Albiol la setmana vinent per arribar a acords que desencallin la paràlisi institucion

La cap de files de C's a Catalunya, Inés Arrimadas, creu que Artur Mas està “molt més còmode” declarant com a imputat pel 9-N que “donant la cara” pels casos de corrupció que afecten el seu partit i les retallades. A més, li ha recordat que els demòcrates “respecten” les lleis, representen a “tota” la ciutadania i proposen mesures per a la “despolitització” de la justícia, cosa que ell no ha fet. També ha denunciat la presència de membres del Govern a les portes del TSJC com un “intent de pressió” als magistrats, i ha anunciat que convocarà els líders de PSC, Catalunya Sí que es Pot i PPC a reunir-se la setmana vinent per teixir acords que desbloquegin la situació política.

Arrimadas ha retret a Mas que vagi “de víctima”, que doni “lliçons de democràcia” i que es cregui “per sobre de les decisions judicials i les lleis” i de la resta dels seus conciutadans. Al seu parer, ser demòcrata és sinònim de respectar les lleis, representar a tots els catalans i assumir responsabilitats polítiques per la presumpta corrupció d'un partit polític, les retallades i els “nyaps” de la seva gestió política. El president en funcions de la Generalitat no ha impulsat cap mesura “concreta” contra la politització de la justícia, ha afegit la cap de l'oposició en roda de premsa.

Ciutadans “respecta” les persones que aquest dijous al matí s'han concentrat al passeig Lluís Companys de Barcelona per donar suport a Mas durant la seva declaració com a imputat pel 9-N, però Arrimadas ha criticat l'acompanyament de membres del Govern a les portes del TSJC, que veu com “un intent de pressió” als tribunals i els seus magistrats.

Així mateix, la dirigent de la formació taronja ha acusat el Govern de Mariano Rajoy de “mirar cap a una altra banda” amb el conflicte obert a Catalunya, i és que la imatge de Mas, Ortega i Rigau acudint al Palau de Justícia pel 9-N és “conseqüència de la irresponsabilitat” dels diversos executius espanyols i de la inacció del PP, “que no va fer res” per impedir el procés participatiu del novembre passat. En aquest sentit, Arrimadas ha reclamat al president del Govern espanyol que “faci política” perquè només apel·lant al compliment de la legalitat no aconseguirà donar resposta al problema de l'encaix territorial, ha augurat.

D'altra banda, la líder de C's ha anunciat que convocarà Miquel Iceta (PSC), Lluís Rabell (Catalunya Sí que es Pot) i Xavier Garcia Albiol (PPC) a una reunió al Parlament la setmana que ve per abordar de manera “urgent” les qüestions que afecten el dia a dia dels ciutadans de Catalunya, que creu que estan desatesos per la Generalitat. Davant la situació de desgovern i paràlisi institucional que viu el país, Arrimadas veu “necessari” un acord de mínims entre les formacions “que en principi no són independentistes”, ha etzibat en referència a la coalició Catalunya Sí que es Pot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu manté els plans a Gaza i respon a Biden que “si hem d’estar sols, estarem sols”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de bombardejos

Barcelona