Política

Albiol veu l'acte de suport a Mas “propi de dictadures”

El líder del PPC diu que el president “no és un demòcrata, és un irresponsable” i alerta que si persisteix “s'aplicaran les decisions polítiques adequades per part de qui correspongui”

El líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, ha carregat contra el president de la Generalitat, Artur Mas, i contra els que li donen suport davant el procés judicial pel 9-N. Després d'escoltar Mas en sortir del TSJC i de veure com ha entrat i marxat dels jutjats, el popular ha considerat que l'acte de suport i la presència dels alcaldes és “propi de dictadures”, i ha qualificat “l'espectacle” de “reacció desesperada” dels independentistes. Albiol, a més, ha acusat Mas de ser “irresponsable i no un demòcrata” i d'estar “enganyant com a xinesos” als catalans. Per últim, ha avisat que si el president persisteix, “s'aplicaran les decisions polítiques adequades per part de qui correspongui”.

“Estem davant una reacció desesperada en una situació que no té sortida. Mas ha portat a Catalunya a un racó i d'aquí no es pot moure. I l'espectacle que hem vist a les portes del TSJC posa en evidència una actitud desesperada per part de Mas i tots els independentistes”. Amb aquesta valoració, Xavier García Albiol ha volgut marcar la seva posició respecte de l'acte de suport que el president de la Generalitat ha rebut en anar a declarar al Palau de Justícia.

I és que, per al popular, el Govern i els sobiranistes haurien d'haver fet cas “dels advertiments” del TSJC i “modular” els actes a les portes dels jutjats. “En lloc d'això, s'ha augmentat”, ha criticat. En aquest sentit, Albiol ha carregat contra el fet que milers de ciutadans i 400 alcaldes hagin acompanyat Mas al jutjat. “És un acte propi de dictadures. Alcaldes, tots amb el carnet independentista, i acudint per pressionar als jutges. Això només passa a dictadures tipus Cuba, Veneçuela i altres bananeres”, ha sentenciat.

En rèplica a Mas, que ha assegurat que ell sempre ha actuat democràticament i no ha delinquit, Albiol ha volgut retreure al president que “si és o no un delinqüent, no ho decidirem ni ell ni jo, sinó els jutges”. “El que sí que puc dir és que Mas no és un demòcrata, és un irresponsable, perquè posar a Catalunya en aquesta situació és propi d'un irresponsable”, ha etzibat.

I és que el popular creu que quan Mas diu que va actuar obeint un mandat del Parlament “està enganyant com a xinesos als independentistes i als ciutadans”. “Si el Parlament vota nomenar a Mas príncep de Bel-Air, l'haurà nomenat però no tindrà cap vigència. Per tant li demano serietat”, ha dit.

Per acabar, Albiol ha llençat una amenaça vetlada assegurant que si Mas persisteix en les seves intencions sobiranistes, hi haurà conseqüències. “Si segueix en aquesta línia, més enllà de les conseqüències que decideixi el TSJC, s'aplicaran per part de qui correspongui les decisions polítiques adequades al moment oportú”, ha avisat el popular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque diu que en educació la prioritat és eliminar els barracons

girona

Cañigueral (ERC):”Som el partit més represaliat de la història"

santa coloma de farners

El PP exigirà control de fronteres i fre a la immigració il·legal

girona
política

Illa acusa ERC i Junts de governar “d’esquena als ajuntaments”

barcelona
Estats Units

Biden fa broma amb l’edat: “Sóc un adult competint contra un nen de 6 anys”

Barcelona
política

Crida dels comuns a frenar la dreta com a les generals del juliol passat

l’hospitalet del llobregat
política

Puigdemont avisa que la “divisió” de l’independentisme “ajudarà Illa a ser president”

barcelona
POLÍTICA

Per la CUP, el Baix Empordà és “una mena de parc temàtic turístic”

la bisbal d’empordà
política

ERC reivindica el seu esperit de resistència i lluita a Ginebra en un emotiu acte amb exiliats

barcelona