Política

Romeva: “El 20-D no ens condiciona les converses”

Posa èmfasi en “els punts d'acord” amb la CUP i rebutja l'escenari d'unes eleccions anticipades al març

“Les línies vermelles hi són fins que deixen de ser-hi”, afirma

El número 1 de la candidatura de Junts pel Sí i responsable de les negociacions per arribar a un acord amb la CUP, Raül Romeva, ha assegurat aquest dimarts que les eleccions espanyoles del 20 de desembre “no ens condiciona les converses”. “La voluntat és avançar en qüestió de dies. Tenim clar els terminis però no s'han d'esgotar” si no cal, ha afirmat en declaracions a Catalunya Ràdio.

Per Romeva, “no podem acceptar res que vingui de Madrid” ni tampoc esperar a veure què passa en les pròximes eleccions del 20-D. “La realitat és que tenim un mandat per aplicar uns programes amb l'objectiu final que és construir la República catalana”, ha afirmat, tot assegurant que les negociacions amb la CUP van avançant i que “hi ha molt espai compartit”. “La voluntat és que això vagi, vagi bé i vagi ràpid”, ha insistit Romeva, tot recordant que “hi ha molta gent que ha fet esforços perquè hi ha voluntat i necessitat per resoldre aquesta qüestió” i “trobar la fórmula per respectar el mandat dels votants” de Junts pel Sí, que ha recordat són més d'1,4 milions, i la CUP, que són més de 300.000.

Rebutja eleccions al març

Sobre les crítiques que Felip Puig va llançar ahir, Romeva ha descartat “eleccions al març” com apuntava el conseller -“no treballo en un escenari amb eleccions al març”- i ha remarcat que les “línies vermelles” de que parlava no sap quines són però “que les línies vermelles hi són fins que deixen de ser-hi”.

Tot i remarcar que les diferències econòmiques amb la CUP són “importants”, igual que també hi ha discrepàncies i sensibilitats diferents dins de la candidatura de Junts pel Sí, ha volgut treure importància a les diferències per posar “èmfasi en els punts en què estem d'acord”. “De discrepàncies hi ha moltes, però no em preocupa, m'interessa trobar punts d'acord”, ha insistit.

En aquest sentit ha assegurat que un d'aquests punts d'acord és que el procés és “irreversible” vingui o no una oferta de Madrid i ha afirmat que “no hi ha un escenari B perquè tots els que hem intentat fer no han prosperat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles