Política

Detenen el tresorer de CDC Andreu Viloca pel cas del 3%

La Guàrdia Civil torna a escorcollar la seu del partit per presumpte cobrament de comissions i per ordre del jutjat número 1 del Vendrell, que investiga el cas Petrum

També han estat detinguts vuit empresaris, entre els quals el director general de GISA, que s'ocupa de les obres públiques de la Generalitat

També s'han fet registres a l'ajuntament d'Olot i Sant Fruitós de Bages

Agents de la Guàrdia Civil han detingut aquest dimecres el tresorer de CDC i la fundació CatDem, Andreu Viloca, pel presumpte cobrament de comissions dins de l'operació Petrum, en què s'acusa Convergència de cobrar comissions del 3%.

Viloca, que ha estat detingut prop de casa seva, ha estat traslladat després a la seu de Convergència per presenciar l'escorcoll. Els fiscals Anticorrupció José Grinda i Fernando Bermejo han entrat poc abans de les 11,00 d'aquest matí a la seu de CDC per dirigir el registre que agents de la Guàrdia Civil estan practicant per ordre d'un jutge del Vendrell

Segons informen a Efe fonts pròximes al cas, també han estat detinguts vuit empresaris i s'estan efectuant una vintena d'escorcolls, entre ells la seu de CDC al carrer Còrsega de Barcelona i els ajuntaments d'Olot i Sant Fruitós de Bages.

Un dels empresaris arrestats és el director general de GISA, Josep Antoni Rosell, empresa que s'ocupa de les obres públiques de la Generalitat.

Un altre dels detinguts és Xavier Tauler, conseller delegat de l'empresa Copisa, que també està essent escorcollada.

Precisament, Tauler està imputat pel jutge de l'Audiència Nacional que investiga Jordi Pujol Ferrusola, davant els indicis que presumptament va pagar 3,2 milions d'euros el primogènit de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol en comissions il·lícites.

Els empresaris detinguts són sospitosos d'haver pagat comissions il·legals a canvi de l'adjudicació d'obres públiques, i no es descarten més arrestos.

Les detencions i registres d'aquest dimecres corresponen a la tercera fase de l'operació 'Petrum', que investiga el jutjat número 1 del Vendrell.

El 28 d'agost, la Guàrdia Civil ja va entrar a la seu de Convergència , al carrer Còrsega de Barcelona, per buscar documentació del presumpte pagament de comissions de Teyco per obra pública. En el marc de la segona fase de l'operació Petrum, i en plena precampanya electoral catalana, a finals d'agost també es va escorcollar el local de la fundació CatDem , vinculada al partit d'Artur Mas.

En aquella ocasió,també es va escorcollar també el domicili de l'extresorer del partit, Daniel Osácar, i els ajuntaments de Lloret de Mar, Figueres, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès, on suposadament s'hauria ubicat l'obra pública que s'està investigant.

Anteriorment, en la primera fase de l'operació Petrum, el 23 de juliol , es va detenir el conseller delegat de l'empresa Teyco, Jordi Sumarroca .

Seu Copisa

Agents de la Guàrdia Civil també han fet un escorcoll a la seu de la constructora Copisa a l'Hospitalet de Llobregat, a la recerca de documents relacionats amb la investigació sobre el presumpte pagament de comissions del 3% a CDC.

Segons fonts pròximes al cas, l'objectiu dels agents és confiscar documentació relacionada amb expedients econòmics d'obra pública portada a terme per la constructora i que li hagi pogut ser adjudicada irregularment a canvi de comissions.

Fonts de l'empresa han afirmat que la direcció de Copisa està col·laborant amb els agents de la Guàrdia Civil facilitant-los l'accés a la documentació requerida.

Precisament, Copisa és una de les constructores que està en el punt de mira en la investigació que dirigeix l'Audiència Nacional contra Jordi Pujol Ferrusola per pagar 3,2 milions d'euros al primogènit de l'expresident de la Generalitat en comissions, que l'empresa sosté van ser legals i responien a una remuneració per fer d'intermediaris en negocis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona