Política

Finalitza l'escorcoll a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages

La Guàrdia Civil s'endú dues caixes amb documentació de les obres de construcció del centre cívic Nexe, realitzades pel grup Soler

L'escorcoll s'emmarca en l'operació Petrum sobre presumptes comissions a l'entorn de CDC

Aquest migdia ha finalitzat l'escorcoll a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages en el marc de l'operació Petrum. Els agents de la Guàrdia Civil s'han endut dues caixes amb la documentació relacionada amb la construcció del centre cívic Nexe, unes obres realitzades per l'empresa Grup Soler i que es relacionen amb el pagament de comissions a l'entorn de CDC.

Eren prop de les 10 del matí quan els agents de la Guàrdia Civil han entrat a l'edifici consistorial de Sant Fruitós de Bages per escorcollar l'arxiu municipal. L'objectiu era trobar informació relacionada amb les obres de construcció del centre cívic Nexe del municipi realitzades l'any 2009, uns treballs que suposadament estan vinculats amb les donacions a la fundació CatDem, vinculada a CDC. En aquest cas se sospita que la constructora hauria fet una aportació per valor de prop de 35.000 euros, una xifra que es relaciona amb l'anomenat cas del 3%.

El registre s'ha allargat poc més de tres hores i els agents s'han endut dues caixes amb la documentació relacionada amb la construcció de l'equipament.

L'actual alcalde de la localitat, Joan Carles Batanés (Gent fent Poble), ha explicat que “el nom del poble no surt ben parat” amb un cas així. Segons ell, però, “qui ha d'estar més preocupat” és l'antic equip de govern de CiU, encapçalat per l'aleshores alcalde Josep Rafart.

La cap de l'oposició, Mercè Casals (CiU), era regidora de Cultura l'any 2009 quan es va fer la construcció del centre cívic.

Batanés ha assegurat que no demanarà explicacions a l'anterior equip de govern perquè creu que no li correspon, sinó que “ha de ser la justícia qui ho ha de fer”.

L'alcalde també ha manifestat que quan van aparèixer informacions als mitjans de comunicació relacionades amb l'espai Nexe, ja va ordenar un informe per “saber si aquesta certificació de 35.000 euros és correcta o és una certificació fantasma”. “En aquest cas significaria que aquests diners no els va pagar el constructor, sinó tots els ciutadans de Sant Fruitós de Bages”, ha alertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona