Política

L'alcalde d'Olot assegura estar “absolutament tranquil”

Josep Maria Coromines (CDC) explica que els agents de la Guàrdia Civil els han requerit informació sobre l'adjudicació del servei de recollida de residus

Recorda que el contracte el va redactar l'anterior govern municipal

L'alcalde d'Olot, Josep Maria Coromines (CDC), s'ha mostrat “absolutament tranquil” després de l'escorcoll de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament en el marc de l'operació Petrum sobre el presumpte pagament de comissions a l'entorn de CDC a canvi d'adjudicacions d'obres públiques, que investiga el Jutjat d'Instrucció número 1 del Vendrell. En la tercera fase d'aquesta investigació s'ha detingut 10 persones i s'han escorcollat 10 domicilis, 8 empreses, la seu de l'empresa pública Infraestructures de Catalunya, la seu de CDC a Barcelona i dos ajuntaments, els de Sant Fruitós del Bages i el d'Olot

En aquest últim cas, els agents, que s'han presentat al consistori al voltant d'un quart d'onze del matí i han requerit informació sobre l'adjudicació del servei de recollida d'escombraries al municipi el 2011 a la UTE formada per IGFA-Urbaser.

L'alcalde ha precisat que els agents han demanat documentació d'un únic expedient relacionat amb l'adjudicació del servei de recollida de deixalles i neteja viària que es va adjudicar l'octubre del 2011 –quan Corominas ja era al govern municipal– per valor de més de 2,55 milions d'euros anuals. L'empresa que va guanyar el concurs va ser va ser l'UTE formada per IGFA- URBASER SA.

Corominas ha afirmat estar “molt tranquil” i ha defensat que el procés es va fer correctament, amb la corresponent taula de contractació, amb membres del tribunal tècnic i després de valorar diverses propostes.

A més, ha apuntat que la redacció de les condicions del contracte les va redactar l'anterior equip de govern, encapçalat pel socialista Lluís Sacrest, si bé l'adjudicació ja es va fer durant el seu mandat. De fet, ha recordat que va ser una de les primeres coses que van fer en arribar al govern municipal, al maig del 2011. “Era un tema molt complex i una de les factures importants que paga l'ajuntament cada any”, ha assenyalat.

L'alcalde també ha subratllat que des del govern municipal s'ha ofert “màxima col·laboració” davant els requeriments de la Guàrdia Civil. “Si la Justícia ens demana com hem fet el procediment, ho expliquem, sense cap problema”, ha afegit. Ara bé, ha reconegut que és “trist” que l'Ajuntament “hagi de sortir relacionat amb un tema com aquest”.

L'alcalde olotí, que també és vicepresident de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ha explicat que ha demanat més informació als agents desplaçats fins al consistori, però aquests, que hi han acudit acompanyats d'una funcionària judicial, li han respost que el cas es troba sota secret de sumari.

La Guàrdia Civil ha desplaçat dos vehicles –un logotipat i l'altre de paisà– amb quatre agents fins a l'Ajuntament de la capital garrotxina i n' han descarregat caixes per recollir documentació. Dos guàrdies han entrat a l'interior de l'edifici i els altres dos han custodiat la porta del consistori.

L'anècdota de la jornada s'ha produït cap a les dues del migdia, quan la Policia Local ha multat els vehicles de la Guàrdia Civil per estar mal aparcats.

Quatre hores i mitja més tard, un dels agents amb passamuntanyes ha sortit de l'edifici consistorial i ha agafat el vehicle no logotipat per dur-lo fins al garatge de l'Ajuntament. Allà, i intentant que els mitjans de comunicació no poguessin enregistrar l'escena, han carregat al maleter fins a sis caixes amb el precinte de la Guàrdia Civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona