Política

La Guàrdia Civil pren declaració aquest dijous a Tarragona als detinguts en l'operació Petrum

Està previst que els arrestats passin a disposició del jutjat número 1 del Vendrell al llarg de la jornada

La Guàrdia Civil pren declaració aquest dijous al matí a Tarragona als detinguts ahir en l'operació Petrum III, que investiga presumptes cobraments a canvi d'adjudicació d'obra pública. Vuit dels arrestats han passat la nit a la comandància de Tarragona i dos ho han hagut de fer a la caserna del Vendrell per manca d'espai, segons han confirmat fonts policials. Està previst que els detinguts comencin a passar avui a disposició del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell. De fet, no es descarta que algun d'ells pugui fer-ho aquest mateix matí, tot i que els agents finalitzaven el registre del domicili del director d'Infraestructures cap a les tres de la matinada, a Vilanova.

La Guàrdia Civil va practicar una vintena de registres al llarg d'aquest dimecres en el marc de l'operació Petrum a les seus de CDC, d'Infraestructures.cat, empreses i ajuntaments. L'operatiu es va saldar amb les detencions del tresorer de CDC, Andreu Viloca; el secretari del patronat de la CatDem, Carles del Pozo; l'administrativa de CDC Anna Benítez; el director d'Infraestructures.cat, Josep Antoni Rosell; i dels empresaris Xavier Tauler de Colpisa, José Luis Gamero de Rogasa, Jordi Soler del Grup Soler, Antonio Garcia Bragado de Tec 4, Sergio Lerma de l'empresa Oproler a Madrid i Josep Manel Bassols de la mateixa empresa a Barcelona. A més, una onzena persona que també havia de ser detinguda, l'empresari Jordi Duran, de la companyia Urbaser, es trobava a l'estranger.

Els deu detinguts per la Guàrdia Civil hauran de respondre per diversos delictes contra l'administració pública, entre els quals hi ha el de suborn de funcionari, blanqueig de capitals, prevaricació, finançament il·legal de partits polítics, alteració de preus en concursos i subhastes públiques i falsedat en document mercantil. La Fiscalia va informar ahir que els registres han estat conseqüència de l'anàlisi de la documentació comissada l'agost passat a les seus de la Fundació CatDem i de CDC a Barcelona, i que s'han “a causa del risc demostrat de destrucció de mitjans d'investigació i de mitjans de prova”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri