Política

Els onze diputats del PP adrecen individualment al Parlament un escrit contra la Junta de Portaveus

Albiol titlla Forcadell de “tifosi” i no descarta des del partit enviar recurs d'empara al Tribunal Constitucional

Els onze diputats del PPC elegits en les eleccions del 27-S entren aquest dilluns al registre del Parlament un escrit per instar que no se celebri la Junta de Portaveus convocada per Carme Forcadell aquest dimarts. En un contacte informatiu, Xavier Garcia Albiol assegura que es tracta d'una acció d''enorme gravetat' perquè “vulnera els drets” dels diputats populars, que encara no s'han constituït com a grup parlamentari. Ha anat més enllà i ha titllat la presidenta de la Cambra catalana de “tifosi”, nom amb què es coneixen a Itàlia els seguidors esportius més radicals. Denuncia, a més, que junt amb els “seus companys de viatge de CDC, ERC i CUP”, Forcadell intenta “saltar-se les normes”.

El dirigent popular ha qualificat “d'insòlit” el fet que la presidenta del Parlament “hagi tirat pel camí del mig” i hagi decidit convocar la Junta, quan encara falten 4 dies perquè s'acabi el termini perquè es puguin constituir els grups parlamentaris. “Això posa en evidència que en la política catalana ha volat pels aires l'Estat de dret. Aquí no hi ha norma de convivència que serveixi”, ha denunciat.

La Junta de Portaveus és convocada pel president del Parlament, a iniciativa pròpia o a petició de dos grups parlamentaris o de la cinquena part dels membres. En cas de votació, els vots es computen pel sistema ponderat, i, per tant, cada portaveu té tants vots com escons al Parlament té el seu grup parlamentari. La Junta de Portaveus s'ha de reunir, com a mínim, quinzenalment durant els períodes de sessions.

La nova presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, ha convocat la junta per dimarts a les 10.15 hores tot i que el PPC no està constituït encara com a grup. L'objectiu de la reunió és atendre les sol·licituds de reconsideració presentades per PSC, C's i amb el suport dels diputats populars en relació a l'acord d'admissió a tràmit de la proposta de resolució d'inici del procés pactada per Junts pel Sí i la CUP.

Forcadell té previst adreçar-se aquest mateix dilluns per escrit als diputats dels PPC per demanar-los que, si no s'han constituït com a grup, designin alguns representant per assistir a la reunió de la junta, aspecte que el PPC ja ha descartat. Prèviament, a les 10, es reunirà la mesa per celebrar la seva reunió ordinària de cada setmana i a les 10.15 hores se sumarà a la reunió la junta, perquè la mesa escolti el seu parer sobre les peticions de reconsideració.

“El que passa aquí és més propi de Veneçuela que d'un Parlament que forma part d'Espanya i de la UE”, ha sentenciat Albiol, que ha presentat l'escrit junt amb 7 diputats més. “Si la presidenta del Parlament se salta a la torera aquest dret que tenim, demà aquest mateix recurs el presentarem al Tribunal Constitucional”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona