Política

JxSí referma que no renunciarà a investir Mas

Els diputats del grup sobiranista es reuneixen al monestir de Poblet per repassar el full de ruta i valorar el rebuig de la CUP

Rovira confia que l'acord arribarà perquè sinó “la gent no ens ho perdonaria en aquest moment històric”

Junts pel Sí (JxSí)no renunciarà a investir Artur Mas com a candidat a president de la Generalitat. Així ho ha ratificat el grup parlamentari en la reunió de més de quatre hores que ha tingut lloc aquest divendres al monestir de Poblet, segons ha explicat la portaveu parlamentària Marta Rovira.

El grup de JxSí al Parlament, amb les destacades absències del propi Mas, el president d'ERC, Oriol Junqueras, i la portaveu del govern en funcions, Neus Munté, s'ha reunit des de les onze del matí fins a passades les tres de la tarda en una trobada que ja estava programada, però que s'ha celebrat 24 hores després del segon rebuig de la CUP a donar suport a la investidura de Mas president de la Generalitat.

La trobada al monestir de Poblet estava programada “des de feia dies”, segons Rovira, “per parlar de la legislatura i repassar el full de ruta”, però també han “valorat l'escenari de segona investidura no favorable”.

En aquest sentit, ha confirmat que “per unanimitat la nostra proposta és Artur Mas”. Al mateix temps, ha que indicat que des de JxSí han acabat concloent “el mateix d'ahir”: la “unanimitat per seguir endavant amb les negociacions” amb la CUP. “Continuem asseguts a la taula de negociacions i continuarem fent trobades en els dies vinents”, ha afegit.

Rovira ha incidit en la necessitat d'arribar a un acord “perquè si no, la gent no ens ho perdonaria”. Per aquest motiu, ha avançat que no posaran sobre la taula “ni terminis ni línies vermelles” ni pressió per arribar a un acord abans de les eleccions espanyoles, convocades per al 20 de desembre. “Ahir ningú es va aixecar de la taula de negociació i nosaltres tampoc”, ha conclòs Rovira.

A la reunió no s'ha tractat sobre l'enquesta d'opinió de la Generalitat segons la qual hi ha un empat tècnic entre independentistes i no independentistes, amb una CUP a l'alça.

No han assistit a Poblet ni el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ni la vicepresidenta en funcions, Neus Munté, ni el líder d'ERC, Oriol Junqueras. “Hem de disculpar-los perquè per agenda no podien ser aquí”, ha justificat Rovira.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona