Política

Massacre en cadena a París

Almenys 120 morts i 200 ferits en els pitjors atemptats de la història de França i el segon pitjor de la història d'Europa només superat per l'11M a Madrid

S'aconsella als parisencs que ningú surti al carrer si no és estrictament necessari

Gairebé un any després de l'atac a Charlie Hebdo, una cadena d'atemptats amb arma de foc i explosius simultanis en sis localitzacions al desè i onzè districtes de la ciutat de París ha deixat més de 120 morts i uns 200 de ferits, segons l'últim balanç oficial. Són els pitjors atemptats de la història de França i el segon pitjor atemptat de la història d'Europa només superat per l'11M a Madrid.

Els fets van començar després de les 21 hores en sis escenaris diferents de la ciutat de París i al voltant de l'Estadi de França, en la perifèria nord de la capital francesa. De fet, prop de l'estadi on se celebrava el partit amistós entre Alemanya i França, on era present del president François Hollande i el ministre alemany d'Afers Estrangers, es va produir una explosió que es va poder sentir des de l'interior del recinte i va obligar a suspendre el partit.

El punt que ha resultat més mortífer ha estat la sala de festes Bataclan , on com a mínim quatre assaltants van interrompre durant un concert del grup nord-americà de rock Eagles of Death Metal i van acabar amb la vida d'unes 80 persones en un establiment amb aforament per a 1.500. Alguns testimonis han explicat que els terroristes, en principi tres, han entrat a la sala disparant i amb crits d'“Al·là és gran”

A pocs metres del Bataclan, també a l'est de París, es van produir diferents tirotejos al carrer. Dos d'ells ha estat a les terrasses dels restaurants Le Carrillon i Petite Cambodge, i que ha deixat 11 persones mortes. També hi ha hagut trets en el carrer Charonne i en el bulevar Voltaire.

Les primeres informacions difoses per la policia han indicat que almenys 8 dels assaltants de la cadena d'atacs haurien mort sense que se sàpiga, però, quants eren en total. D'aquests, set terroristes haurien mort fent explotar els cinturons bomba que portaven, tres d'ells a la sala Bataclan i altres tres prop l'estadi de futbol. El vuitè terrorista hauria estat abatut per la policia dins de la sala de festes Le Bataclan.

La policia ha demanat als habitants de París que no surtin de les seves cases i s'han suspès totes els espectacles i concentracions públiques a la capital previstes per aquest dissabte. A més, des de les nou del matí se celebra a parís un consell de Defensa. Hollande ha anul·lat el seu viatge a la cimera del G20 a Turquia i s'han tancat les fronteres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona