Política

Catalunya manté el nivell 4 d'alerta terrorista i reforça el control sobre punts estratègics

El conseller Jordi Jané explica que hi ha especial vigilància sobre les infraestructures estratègiques i llocs on s'hi apleguin molts ciutadans

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha explicat aquest dissabte que Catalunya manté el nivell 4 sobre 5 d'alerta després dels atacs terroristes de París. Segons ha dit, no s'ha de produir cap atemptat terrorista però cal estar en màxima alerta “perquè es pot produir”.

Jané ha indicat que aquest operatiu antiterrorista es va posar en marxa després dels atemptats del mes de gener també a París. En els últims dies, s'han fet 15 controls i es manté un control específic sobre 750 punts d'interès del país. A més, hi ha especial vigilància sobre les infraestructures estratègiques i llocs on s'hi apleguin molts ciutadans.

El conseller ha explicat que més del 20% de les intervencions i controls que fan els Mossos d'Esquadra ara mateix estan destinades a la prevenció contra el terrorisme. I ha advertit que els ciutadans percebran que es “mantindrà i si fa falta s'augmentarà” aquesta presència policial.

Els Mossos investiguen l'incendi d'un cotxe a Vidreres aquesta matinada

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació després que un vehicle amb matrícules europees cremades al maleter i diversos telèfons mòbil hagi aparegut cremat aquesta matinada a Vidreres (Selva), segons ha confirmat el conseller d'Interior, Jordi Jané, aquest migdia.

El conseller ha explicat que un cotxe ha cremat “abans de la mitjanit” a Vidreres i al seu interior s'han trobat diverses matrícules de països europeus i mòbils amb diversos codis PIN i PUK per ser activats.

Jané ha demanat però prudència i ha assegurat que és “irresponsable” vincular aquest fet amb els atemptats que van tenir lloc aquest divendres a la nit a París. Jané ha afegit que tenen “alguna hipòtesi de com pot haver cremat i qui hi pot haver interactuat” i ha destacat que els Mossos ho estan investigant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina

barcelona
estats Units

La policia assalta la universitat de Califòrnia per desallotjar els manifestants propalestins

barcelona
política

La CUP proposa una renda bàsica de 900 euros

barcelona
regne unit

Anglaterra vota en unes municipals que marcaran el futur de Sunak

barcelona
Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona