Política

Mas: “Això no va de religions, és el bé contra el mal”

El president en funcions assegura que Catalunya no està exempta de possibles accions terroristes i que es treballa intensament per prevenir-les

Condemna unànime de totes les forces polítiques

L'agenda política va quedar suspesa ahir de bon matí en senyal de dol i respecte pel més d'un centenar de morts en els atemptats terroristes a París. Els partits, com CDC i el PP, es van limitar a aprovar les llistes electorals del 20-D perquè finalitzava el termini de presentació i seguidament es van concentrar a la plaça Sant Jaume per participar en el minut de silenci convocat per les institucions catalanes.

Tots els dirigents van aprofitar la presència de mitjans de comunicació per condemnar la massacre i expressar la seva solidaritat amb el poble francès. I entre tots els missatges, un de contundent per reclamar a la població que no atribueixi els atemptats a una religió determinada. El president en funcions, Artur Mas, ho va deixar clar a l'inici de la declaració institucional. “Demano que no cometem l'error de pensar que aquest és un tema d'una religió dolenta que atempta contra una civilització. Aquí es tracta de la lluita del bé contra el mal”, va lamentar.

Amb un posat seriós, Mas va admetre que Catalunya “no està lliure de possibles accions terroristes”, però va enviar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania assegurant que els cossos policials hi treballen: “Tot el que està a la nostra mà per prevenir atacs es fa.” Mas va estar acompanyat a la plaça Sant Jaume del cònsol francès a Barcelona, Edouard Beslay, i els premis Nobel de la Pau Shirin Ebadi, Tawakul Karman i Jody Williams, que es troben aquests dies a Barcelona amb motiu de la XV Trobada Anual de Premis Nobel de la Pau que es clou avui.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, també va participar en la concentració i va anunciar que en el pròxim ple es llegirà una declaració en solidaritat amb el poble francès. La mesa del Parlament també va aprovar un comunicat per mostrar la seva solidaritat amb el poble francès. “La democràcia i la llibertat mai podran ser derrotades per actes vils i criminals, i sempre s'imposaran sobre el terror i la barbàrie”, s'hi pot llegir. “No estan sols, estem amb ells”, hi va afegir Forcadell.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va admetre sentir-se “commocionada” per la tragèdia i va enviar mostres de suport i solidaritat a l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo. “ Barcelona és una ciutat de pau i de solidaritat, que ha rebutjat sempre tota violència, de tot tipus, vingui d'on vingui”, va destacar. Colau es va comprometre a “continuar defensant els valors europeus de la pau, la solidaritat i la diversitat cultural”, va concloure.

“Resistir a l'odi i la por”

La representació de polítics a la plaça Sant Jaume també va incloure la presència de candidats en les eleccions del 20-S. El cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, va instar els ciutadans a “resistir a l'odi i la por”. “Busquen trencar-nos com a societat i la millor resposta és la solidaritat i la fraternitat”, va clamar. El candidat d'ERC, Gabriel Rufián, va parlar de “barbàrie” i va qualificar d'“assassins” els autors de l'atemptat terrorista.

La jornada negra viscuda ahir també va propiciar la unitat política. A aquest fet es va referir la cap de l'oposició, Inés Arrimadas (C'S): “És un dia molt trist, però cal demostrar que per damunt de la ideologia i dels partits podem treballar junts per defensar la llibertat i la democràcia.” El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, des del seu bloc va indicar: “Els assassins poden arrabassar-nos una o moltes vides, però mai podran arrabassar-nos els nostres ideals.” I, finalment, el cap de files del PP al Parlament, Xavier García Albiol, va advertir “als animals” que han comès els crims: “No trencaran la lluita contra el terrorisme ni el totalitarisme.”

L'ANC també va decidir suspendre la concentració avui a la Ciutadella i traslladar-la al dia 22.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona