Política

Dos ciutadans espanyols donats per morts a París estan vius

Rajoy afirma que només pot confirmar la mort de Juan Alberto González Garrido

Familiars d'Alberto Pardo i Jorge Alonso asseguren que han contactat amb ells

Confusió al voltant de la xifra de ciutadans espanyols morts a París. Familiars de dues suposades víctimes dels atemptats de divendres a la nit ja han desmentit la seva mort. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha declarat aquest diumenge que només pot confirmar la defunció d'una persona: el jove madrileny Juan Alberto González Garrido, que va perdre la vida en l'assalt a la sala de concerts Bataclan.

Les autoritats franceses han informat aquest diumenge al matí de la identificació de dues noves víctimes espanyoles, Jorge Alonso de Celada y Alberto Pardo Touceda.

Però aquesta tarda la mare de Pardo ha confirmat a Europa Press que el seu fill havia contactat amb ella i es troba bé. Ha explicat que el jove de Pontevedra l'ha trucat des d'Estrasburg, on resideix des de fa un any. Ell mateix ha informat a través del seu perfil a Facebook que està viu.

L'Ajuntament de Pontevedra ha emès un comunicat on assenyala que el motiu de la confusió seria un “error d'identificació oficial”.

Familiars de Jorge Alonso també han assegurat que han pogut posar-se ja en contacte amb ell.

En paral·lel, el govern mexicà ha informat la mort d'una dona que té la doble nacionalitat mexicana i espanyola. Segons diversos mitjans del país nord-americà, es tracta de Michelli Gil Jaimez, de 27 anys, que viu a Veracruz i és filla d'una família d'empresaris d'origen espanyol.

L'Estat només confirma una víctima

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha dit en declaracions als mitjans des d'Antalya (Turquia), on participa a la cimera del G20, que en aquests moments el govern espanyol només està en condicions de confirmar la mort d'un ciutadà de l'Estat en els atacs de divendres, Juan Alberto González Garrido.

Preguntat pels periodistes per les notícies confuses sobre les víctimes de nacionalitat espanyola, Rajoy ha justificat que l'executiu depèn de les informacions que els donen les autoritats franceses, “que són les que porten la investigació i les que han d'identificar les víctimes”.

En aquest sentit, ha indicat que el treball que realitza França és molt difícil i i cal entendre la situació per la que passa la policia d'aquest país.

Per tot plegat, ha demanat prudència a l'hora d'informar sobres aquestes qüestions. Segons ell “no es tracta de ser el més ràpid en donar determinades notícies”. Rajoy ha precisat que amb aquestes paraules no es referia només als mitjans “sinó també a mi mateix”.

“Aquestes coses cal parlar-les abans amb les famílies”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Audiència cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona