Política

Rajoy assegura que no vol prendre “més mesures” contra Catalunya, però avisa: “no depèn de nosaltres”

El president del govern espanyol s'adreça als catalans per dir: “Estigueu tranquils, ningú us convertirà en estrangers a casa vostre”

Mariano Rajoy afirma que Espanya “existeix des de sempre i que existirà, tal i com la coneixem, sempre”

El president del govern espanyol i líder del PP, Mariano Rajoy, avisa als independentistes: “No volem prendre més mesures, però no depèn de nosaltres”. I ha advertit que del seu partit no es pot esperar altra cosa que una defensa de la “nació espanyola i la llei”, i que actuarà amb “fermesa, contundència i proporcionalitat”. “Jo estaré al meu lloc”, ha sentenciat.

Així doncs, s'ha dirigit a tots els catalans per dir-los que el seu partit defensarà la unitat d'Espanya i combatrà l'independentisme: “Estigueu tranquils, ningú us convertirà en estrangers a casa vostra”. “Nosaltres no som els responsables del que passa a Catalunya; són els que han iniciat el procés”, ha subratllat durant la presentació a Barcelona dels candidats del PP a les eleccions generals, acompanyat per molts militants a més de ministres i secretaris d'Estat.

En la mateixa línia, ha criticat que els partits independentistes “s'emparin en els seus sentiments i oblidin que els altres també tenen sentiments”.

Mariano Rajoy ha dit que Espanya és “la nació més antiga d'Europa, la primera que va tancar la seva unitat, que existeix des de sempre i que existirà, tal i com la coneixem, sempre”.

Abans, Rajoy ha assegurat que el PSOE “no és bo per a Espanya”, perquè suposa “la tornada al pitjor passat, a aquest del que tant ens ha costat sortir”, i tornar a les polítiques socialistes suposaria “la més gran de les equivocacions que podríem cometre com nació”. I és que, al seu entendre, “avui podem dir que les coses estan millor que quan vam arribar l'any 2011 però encara queda molt per fer”. “El rumb està fixat. El rumb és el correcte, i donar marxa enrere seria la més gran de les equivocacions”. ha sentenciat. De la mateixa manera, Rajoy considera que “no són bons els experiments”, ja que cal “bagatge i experiència” per poder governar Espanya.

Davant les eleccions del 20 de desembre, el líder del PP ha dit que l'objectiu és “guanyar i governar, no hi ha un altre”, i acompanyat dels caps de llista al Congrés i al Senat, ha anunciat que el PP presentarà el pròxim cap de setmana a València el seu programa electoral.

Un programa on, segons ha avançat, el primer objectiu serà crear 500.000 llocs de treball cada any, així com fomentar la formació professional, les pimes i la recerca i innovació. “Es pot i es farà molt per millorar la modernització i la competitivitat de l'economia espanyola”, ha afirmat. També ha assegurat que baixaran els impostos, “com hem fet així que hem pogut”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Israel qualifica de “falses” i “repugnants” les denúncies de genocidi a Gaza

Barcelona
estats units

Investiguen Trump per possibles promeses a les petrolieres

barcelona
Guerra a Gaza

Israel continua l’ofensiva a Rafah amb nous atacs aeris i d’artilleria

Barcelona
estats units

Louisiana prohibeix per llei les píndoles abortives

barcelona
guerra a europa

Putin demana la represa de les negociacions de pau amb Ucraïna

barcelona
política

Sánchez promet mantenir els acord amb ERC i reformar de retruc el finançament

barcelona
estat espanyol

El PP vol Sánchez i Montero a la comissió del ‘cas Koldo’ del Senat

barcelona
Guerra a Gaza

El Tribunal Internacional de Justícia ordena a Israel que aturi l’ofensiva sobre Rafah

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona