Política

La policia belga deté 16 sospitosos però Salah Abdeslam segueix fugit

Les macrooperacions a Bèlgica no han permès localitzar “ni armes ni explosius”, segons la fiscalia

Es manté l'alerta màxima antiterrorista amb el metro i centres comercials tancats

La policia belga ha detingut aquest diumenge a la nit 16 sospitosos en el marc de les investigacions antiterroristes pels atemptats de París, però cap d'ells és el fugitiu Salah Abdeslam, segons ha anunciat el fiscal federal belga en una compareixença aquesta matinada. Les operacions antiterroristes a Brussel·les, que està en el màxim nivell d'alerta antiterrorista , han implicat 19 escorcolls en diversos barris de la ciutat, i també a Charleroi. “Fins ara no s'han trobat ni armes ni explosius. Salah Abdeslam no ha estat interceptat durant els escorcolls”, ha assegurat el fiscal federal de Bèlgica. Els detinguts passaen aquest dilluns a disposició judicial.

Tant el diario Le Soir com La Libre Bélgique han indicat que unitats especials van veure al voltant de Lieja un sospitós cap a les 18.30h de la tarda hora local, que podria ser Salah Abdeslam.

Aquests mitjans també afirmen que va ser vist en un cotxe BMW del tipus 3 o 5 i que es dirigia cap a l'autovia E40 en direcció a Alemanya, una possibilitat que la fiscalia no ha confirmat.

“La investigació necessitava una intervenció aquest diumenge per la nit i no podem donar més detalls”, han remarcat les autoritats belgues aquest diumenge a la nit.

Durant l'operatiu, forces de l'ordre van demanar als mitjans de comunicació no difondre en directe detalls dels escorcolls i als ciutadans que no publiquessin informació sobre la intervenció per poder garantir la seguretat de tothom i no prevenir els individus que eren objecte del dispositiu.

La fiscalia va agredir els mitjans de comunicació i els usuaris de les xarxes socials per “haver tingut en compte la necessitat de l'acció en curs i d'haver respectat les instruccions donades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats