Política

Iglesias lamenta haver votat Forcadell com a presidenta del Parlament: “No ha estat a l'alçada”

El líder de Podem assegura que el seu partit, integrat a Catalunya Sí que es Pot, no li tornaria a donar suport perquè la seva actitud ha estat “enormement decebedora”

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha admès avui que el seu partit no tornaria a donar el seu suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, perquè “no ha estat a l'alçada” i la seva actitud ha estat “enormement decebedora”.

Iglesias, al programa Los desayunos de TVE, ha respost així a la pregunta de si tornaria a donar el seu suport a Forcadell, que va ser elegida presidenta del Parlament amb el vot a favor de cinc membres del grup Catalunya Sí que es pot (CSQP) -la marca en la qual s'integra Podem-.

El candidat de Podem a la Presidència del Govern ha explicat que van votar a favor de Forcadell perquè volien donar la possibilitat que el Parlament català funcionés, es pogués constituir la Mesa i hi poguessin intervenir els portaveus de tots els grups polítics.

“Crec que la senyora Forcadell no ha estat a l'altura. Quan et voten per ser president del Parlament has de ser el president de tot el Parlament i no només del teu grup”, ha assegurat després de destacar que Podem va demostrar una “enorme lleialtat institucional” en permetre que la institució pogués funcionar.

De cara a les pròximes eleccions generals, Iglesias ha mostrat prudència davant les enquestes i ha ressaltat que mai en la història d'Espanya no hi ha hagut tants indecisos, de manera que és “optimista” i confia que el que va passar en les passades eleccions municipals, es repeteixi en les generals.

Iglesias creu que Espanya ja ha canviat i “ara es tracta que el Parlament i La Moncloa s'assemblin més a Espanya”, i amb aquesta visió ha reconegut que en aquests dos anys a Podem se li ha posat el “gest més seriós” en ser una força que aspira a governar i a la qual s'exigeix responsabilitat.

S'ha mostrat “encantat” d'haver obert un camí en el qual es distingeix ja entre política nova i política vella, però també ha emplaçat a diferenciar entre els qui volen canviar les coses de veritat i els qui només plantegen un “maquillatge”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona