Política

Cameron expressa la seva “convicció ferma” que Londres ha d'intervenir contra EI a Síria

El primer ministre britànic ofereix a Hollande la base britànica a Xipre per bombardejar Estat Islàmic

El primer ministre britànic, David Cameron, ha ofert a França la seva base militar a Xipre per bombardejar Estat Islàmic. Després d'una trobada aquest dilluns a París amb el president francès, François Hollande, Cameron ha expressat la seva “convicció ferma” que el Regne Unit s'ha d'unir a França en els atacs contra el grup terrorista a Síria. “El món s'està unint per fer front a aquesta amenaça terrorista diabòlica”, ha dit Cameron, remarcant que Londres farà “tot el que estigui en el seu poder” per ajudar França. La trobada entre Cameron i Hollande és la primera d'una sèrie de contactes del president francès amb els líders mundials per crear una aliança contra EI. Dimarts es reunirà amb Barack Obama.

David Cameron promou una votació a la Cambra dels Comuns per unir-se als bombardejos contra Estat Islàmic, liderats per França, i que tenen el suport, també, de Rússia. El primer ministre britànic presentarà aquesta setmana una “estratègia completa” per lluitar contra el grup terrorista, i l'objectiu és que la votació es faci abans de finals d'any. Per ara, Downing Street ha ofert a Hollande la seva base de la RAF a Xipre, des d'on els avions francesos podrien enlairar-se per bombardejar els interessos d'Estat Islàmic a Síria. A més, el Regne Unit també podria ajudar els militars francesos a repostar des de l'aire.

El primer ministre britànic i Hollande s'han compromès a tirar endavant els compromisos assolits divendres a la reunió de ministres de Justícia de la UE, i que preveuen controls sistemàtics de passaports a les fronteres exteriors, així com també una major lluita contra el tràfic d'armes i una millor coordinació en matèria d'intel·ligència.

“Hem d'acordar les normes que ens permetin compartir els arxius de noms de passatgers. És francament ridícul que puguem tenir informació de països de fora d ela UE i no la puguem rebre entre nosaltres”, ha dit el primer ministre britànic. “Hem de transformar les paraules en fets. Simplement no ens podem permetre esperar més”, ha remarcat el líder conservador.

El president francès, François Hollande, seguirà dimarts amb la seva ronda de contactes internacionals. Hollande es reunirà demà amb el president dels Estats Units, Barack Obama, i en els propers dies també amb el president rus, Vladímir Putin, i la cancellera alemanya, Angela Merkel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona