Política

Mas: “Nosaltres ens estem movent, però ha de moure's tothom”

El president de la Generalitat en funcions defensa que la proposta de JxSí “no disminueix” les funcions de la figura del cap de govern

Considera que davant les agressions de l'Estat el país necessita un govern “estable i fort”

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha avisat aquest dijous que per arribar a un acord que desencalli la seva investidura no valen les posicions fixes: “Nosaltres ens estem movent, però ha de moure's tothom”.

En referència a les negociacions amb la CUP, Mas ha indicat que “per arribar a un acord entre gent diferent “cal moure's”. En aquest sentit, ha posat en valor que Junts pel Sí (JxSí) s'està “movent” per assolir l'acord però ha apuntat que “si no es mou tothom, l'acord no és possible”.

En declaracions als mitjans després de clausurar l'Assemblea general Extraordinària del Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya, ha opinat que “en un moment de complexitat política tan gran i amb un repte tan gran que tenim cal fer les coses de manera diferent”. “No podem gestionar el futur i el present simplement amb les claus del passat. Cal fer-ho d'acord amb la situació actual”, ha afegit.

I ha instat implícitament a la CUP a fer un gest polític perquè “en aquests moments som molts els que hem de participar del futur del país i això requereix fer les coses d'una manera acord amb el repte gegantí que tenim davant”.

El candidat de JxSí a presidir la Generalitat ha explicat que l'oferta de govern que avui ha fet pública la coalició no és nova, sinó “la que es va anunciar durant el darrer debat d'investidura”.

En aquest sentit, ha destacat que el format del govern plantejat per JxSí per desbloquejar la seva investidura, i que implica un govern més col·legiat, “no disminueix les funcions que la llei atorga al president de la Generalitat”. “La llei marca opcions molt clares i aquestes es mantindran”, ha reblat.

Ha recordat que aquest executiu estaria encapçalat per un president “que ha de mantenir totes les atribucions que li atorga la llei”, al costat d'un vicepresident i d'una “direcció col·legiada” en base a tres comissions delegades.

Segons ell, aquest moviment garantirà la legitimitat de les institucions catalanes i “en cap cas qüestiona l'eficàcia i la dignitat de la Presidència”.

Mas ha admès que l'estructura plantejada des de JxSí és una proposta per “dirigir un govern de coalició per sortir d'una situació complexa”. I ha recordat que en altres ocasions ja s'havien plantejat “estructures similars” per a constituir l'executiu.

Finalment, ha lamentat que dos mesos després del 27-S encara no s'hagi pogut constituir el nou executiu i ha urgit arribar a un acord per poder “afrontar els reptes que té el país”. “Davant les agressions per part del govern espanyol, necessitem un govern estable i fort”, ha remarcat.

En qualsevol cas, s'ha volgut mostrar optimista davant les converses que ara per ara hi ha obertes. “Espero que en algun moment la negociació acabi sortint bé”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE estudien sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA