Política

Activistes d'esquerres signen un manifest de suport a la CUP en el seu no a Mas

Entre els més de 150 firmants hi ha Teresa Forcades, Arcadi Oliveres, Oleguer Presas, Salah Jamal, Cesk Freixas, Manuel Delgado, Antoni Batista i Feliu Ventura

Per un gir a l'esquerra és el manifest impulsat per més de 140 “activistes de moviments socials, membres de diferents sensibilitats de les esquerres catalanes i personalitats d'àmbits plurals” amb l'objectiu de donar suport “a la posició i reflexió política” que ha mantingut la CUP després de les eleccions del 27-S i al seu no a la investidura d'Artur Mas.

Segons expliquen en un comunicat, els signants “comparteixen la crítica a les polítiques econòmiques aplicades pel govern de CiU encapçalades per Artur Mas” i en el fet que cal una “regeneració política de fons al capdavant de la Generalitat”. Els firmants consideren que cal deixar “enrere” el cicle polític “amb les pitjors retallades antisocials”, així com també trencar amb la corrupció i les “causes obertes contra CDC i la gestió del procés confonent país i partit, reduint-ho tot a una sola persona”.

Entre els signants hi ha els impulsors i fundadors de Procés Constituent, Teresa Forcades i Arcadi Oliveres, així com altres noms com l'exfutbolista Oleguer Presas, els cantants Cesk Freixas, Xavi Sarrià, Feliu Ventura, i els membres de Txarango Miquel Alguer i Sergi Carbonell; l'antropòleg Manuel Delgado, el periodista Antoni Batista, el metge i escriptor Salah Jamal, els catedràtics de Ciència Política Jordi Matas Dalmases i Joan Subirats i molts d'altres.

De fet, el manifest s'ha fet públic aquest dissabte i les adhesions a títol personal estan fent ampliar el nombre de suports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona