Política

Arrimadas i Albiol no assistiran a la presa de possessió de Carles Puigdemont

Gabriela Serra i Albert Botran representaran la CUP i també hi serà l'expresident José Montilla i el ministre en funcions Jorge Fernández Díaz

Ni la cap de l'oposició, Inés Arrimadas ni el president del grup parlamentari del PPC, Xavier Garcia Albiol, seran a la presa de possessió de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat aquest dimarts a la tarda. Arrimadas té a l'agenda una reunió de l'executiva estatal a Madrid. Pels mateixos motius, tampoc hi serà el cap de files dels populars Xavier García Albiol, que té una reunió de la junta directiva del PP, amb Mariano Rajoy. En nom de la CUP hi aniran els diputats Gabriela Serra i Albert Botran. Qui també ha confirmat assistència són els presidents dels grups parlamentaris del PSC i de Catalunya Sí que es Pot, Miquel Iceta i Lluís Rabell; a banda de l'expresident de la Generalitat José Montilla. La direcció del grup parlamentari de JxSí hi serà en bloc, així com la gran majoria del seu grup parlamentari. El màxim representant del Govern espanyol, el ministre en funcions Jorge Fernández Díaz.

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, no assistirà a la presa de possessió de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat perquè ja tenia programada una executiva nacional del partit a Madrid, a la qual de ser-hi en qualitat de líder de la formació a Catalunya. Segons assenyalen fonts del seu entorn, la poca antelació amb què s'ha convocat l'acte institucional no ha permès canviar els plans. En el seu nom, però, hi seran el portaveu parlamentari i número dos de C's, Carlos Carrizosa, i el vicepresident segon de la Mesa del Parlament, José María Espejo-Saavedra.

També perquè té a l'agenda una reunió amb la direcció estatal, Xavier García Albiol no assistirà l'acte institucional al palau de la Generalitat. Al seu lloc hi aniran els portaveus del grup parlamentari Santi Rodríguez i Enric Millo. Estaran acompanyats del dirigent dels populars i ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz.

Hi serà en bloc la direcció del grup parlamentari de Junts pel Sí: Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Marta Rovira, Josep Rull, Lluís Corominas i Germà Bel, així com la gran majoria dels diputats de JxSí. Alguns que no hi seran és perquè tenen plens als seus ajuntaments.

Per part de la CUP hi assistiran els diputats Gabriela Serra i Albert Botran, i no hi serà una de les cares més visibles i portaveu del grup parlamentari, Anna Gabriel. Segons fonts cupaires, l'explicació és que la CUP distribueix les tasques entre els seus diputats més enllà dels càrrecs institucionals.

Per part del PSC hi assistiran el primer secretari i president del grup parlamentari, Miquel Iceta, la portaveu parlamentària, Eva Granados, i José Montilla, expresident de la Generalitat i senador.

Mentre que en nom de Catalunya Sí que es Pot farà acte de presència el seu president parlamentari, Lluís Rabell, i el seu portaveu, Joan Coscubiela, així com Joan Josep Nuet en representació de la Mesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona