Política

C's i PP lamenten que Puigdemont no hagi jurat “lleialtat a les lleis”

Millo diu que l'exalcalde de Girona ha demostrat ser “el president de només un 48% de votants” i que, “si segueix per aquest camí, li donarà l'esquena al 52% restant”

Els portaveus parlamentaris de Ciutadans i PPC, Carlos Carrizosa i Enric Millo, respectivament, han lamentat aquest dimarts que el nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no hagi jurat “lleialtat” i “respecte” a les “lleis” en la seva presa de possessió.

Puigdemont ha promès el càrrec amb “fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya representada pel Parlament”, però ha obviat la Constitució i el Rei, tal com hi havia costum de fer fins ara.

“Ens hagués agradat que també hagués jurat respectar les lleis, perquè sense respecte a les lleis no hi ha un veritable respecte a la democràcia. Ens sembla que és un auguri del que serà la legislatura”, ha assenyalat Carrizosa en declaracions després de l'acte.

Però el dirigent ha deixat clar que Puigdemont trobarà “una oposició molt forta” i a la qual no li “tremolaran les cames i es deixarà la pell perquè els governants respectin les lleis”.

De la seva banda, Millo ha dit que Puigdemont ha demostrat ser “el president de només un 48% de votants” i que, “si segueix per aquest camí, li donarà l'esquena al 52% restant”, pel que li ha demanat que “rectifiqui i sigui el president de tots” i abandoni un “discurs que no ajuda a cohesionar, sinó que aprofundeix més en la ferida”.

Millo s'ha mostrat “sorprès” pel fet que Puigdemont “hagi manifestat lleialtat a tot excepte a l'Estatut i la Constitució”: “Sort que hi ha un reial decret signat pel Rei i ratificat pel president Mariano Rajoy, que és el que dóna absoluta vigència al seu nomenament com a president”.

D'una altra banda, sobre la ironia que ha llançat l'expresident Artur Mas en al·lusió al fet que en el decret del seu cessament publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) no se li hagin agraït els serveis prestats, com és habitual, Carrizosa ha opinat que “amb la forma que se n'ha anat Mas no pot esperar que se li agraeixin els serveis prestats”.

“Aquestes fórmules de cortesia, quan no hi ha cortesia entre institucions i ell mateix ha posat un veto amb relacions amb el Govern, ens sembla normal que es facin aquestes coses, encara que no siguin desitjables”, ha apuntat el dirigent de C's.

També Millo s'ha preguntat si “cal agrair els serveis prestats a algú que s'ha dedicat a dividir la societat i enfrontar catalans entre catalans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona