Política

Puigdemont: “Estic segur que la promesa de servei al poble la guardareu fins al darrer segon”

Els tretze consellers del nou govern prenen possessió del càrrec al saló de Cent del Palau de la Generalitat

Els membres de l'executiu, amb el president de la Generalitat al capdavant, han fet la primera reunió

Els tretze consellers del nou Govern de la Generalitat han pres possessió del seu càrrec al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, en un acte encapçalat pel president, Carles Puigdemont i amb la presència de l'expresident Artur Mas i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. El primer en prometre el càrrec ha estat el nou vicepresident del govern, Oriol Junqueras. L'han seguit, Neus Munté i Raül Romeva, i tot seguit la resta de consellers i conselleres.

Un cop han promès el càrrec tots els consellers del nou executiu, Puigdemont ha fet un discurs, en què ha assegurat que “és un dia molt emocionant”. “Han estat temps molt difícils i s'han hagut de fer ajustaments molt durs, però tanmateix heu donat la cara” i per això “moltíssimes gràcies pel servei prestat al país”, ha dit Puigdemont als consellers sortints.

“Estic segur que la promesa de servei al país i al poble la guardareu fins al darrer segon en el vostre càrrec”, ha afirmat el president de la Generalitat, que els ha demanat lleialtat i ha explicar “bé tot allò que fem” sense “renunciar a res” i “fer les coses el màxim de bé, el màxim explicades i el màxim d'implicades”. “Ho fareu molt bé, i jo en seré testimoni i us en donaré les gràcies”, ha assegurat Puigdemont, que ha acabat la seva intervenció amb el crit.“ Visca Catalunya”.

La fórmula de prometatge utilitzada pels nous consellers ha estat l'habitual: Prometeu complir fidelment d'acord amb la llei les obligacions del càrrec que assumiu al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya?” Tots sense excepció han respost: “sí, ho prometo” a la pregunta formulada pel president Puigdemont.

Primera reunió

Un cop ha acabat l'acte i després de la fotografia oficial del nou govern, els consellers i Puigdemont han fet la primera reunió del consell executiu.

Vuit homes i cinc dones

El nou govern està format per vuit homes i cinc dones, amb vuit membres de Convergència, comptant-hi el president, i sis d'ERC i tindrà tres macroàrees: Economia i Ocupació, encapçalada pel líder d'ERC, Oriol Junqueras, que també serà vicepresident; Estat del Benestar, amb Neus Munté i, finalment, Afers Exteriors, Institucionals i Transparència, amb Raül Romeva. Joan Vidal de Ciurana, actual cap de gabinet de Mas, serà el nou secretari del govern. Aquesta vegada el perfil de l'executiu, que té una mitjana de 46 anys, serà més polític que no pas tècnic, amb la intenció d'encarar amb més solidesa la transició nacional. És probable que alguns d'aquests consellers, i també altres alts càrrecs, acabin renunciant a l'acta de diputat i, per tant, la configuració del grup parlamentari de Junts pel Sí podria variar en les properes setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona