Política

opinió

L'Espanya dels tossuts

Espanya és un país de tossuts, de polítics inflexibles

Vist en directe i trepitjant la moqueta del Congrés dels Diputats hom s'adona que ningú vol repetir les eleccions. Els 350 diputats estan encantats de viure un període històric i d'agitació política al peu del canó. De viure una legislatura en què pot passar de tot, i fins i tot que no es faci res. Aquesta és l'única conclusió en un hemicicle on els protagonistes s'han dit de tot perquè no hi hagi cap pacte durant cinquanta anys. Espanya no està acostumada al pacte i, ara mateix, sortir del forat seria molt difícil, si no fos perquè ningú dels que hi són desitja unes eleccions al juny. Tothom ben quiet i agafat al seu escó. Aquest és l'únic fet que podria fer possible un pacte amb qualsevol fórmula. El PSOE amb Podem més C's, o bé que el PSOE i C's facilitin la investidura d'algú del PP que es vegi obligat a governar amb 122 diputats i amb només ministres populars. Espanya no és Holanda, un país que és capaç de portar a la pràctica la geometria variable després d'unes eleccions i arribar a formar un govern en què el ministre d'Economia sigui un liberal d'esquerres i el de la Hisenda Pública, un liberal de dretes. Espanya és un país de tossuts, de polítics inflexibles convençuts de posseir la raó absoluta. Tenen temps fins al dos de maig, suficient perquè hi hagi acord. Unes eleccions comportarien, entre altres coses, que més d'un cap de files dels actuals desaparegués del mapa polític per sempre més.

Ha fet bé el rei a aconsellar calma de cara a una altra investidura fallida. Ara convé trobar fórmules en secret, perquè sembli que els tossuts no canviïn de parer i puguin evitar repetir unes eleccions. Difícil...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xavier Vinyoles
Alcalde de Bescanó (ERC)

“Treballem en una xarxa de calor per a edificis públics i privats”

Bescanó

Del cel a l’infern de  Ciutadans

Banyoles
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont tot equiparant-lo a Feijóo i albira un tripartit

madrid
Afganistan

Maten tres turistes catalans en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona