Política

Els responsables de dues empreses informàtiques confirmen al TSJC que van treballar pel 9-N

Una tecnològica subcontractada per Fujitsu va repartir i instal·lar els ordinadors dels col·legis electorals i una altra tenia el domini de la web www.participa2014.cat

Un treballador declara que va estar de guàrdia la jornada del procés participatiu per si sorgia alguna incidència tècnica

Els responsables de dues empreses informàtiques han ratificat aquest dilluns a la tarda al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que van treballar pel procés participatiu del 9 de novembre de 2014.

Un d'ells és l'administrador d'una empresa que va distribuir, instal·lar i deixar a punt els ordinadors que es van utilitzar als col·legis electorals. Es tracta d'una empresa subcontractada per Fujitsu, que tenia el contracte directe amb la Generalitat. Per això, no van qüestionar si l'acte era legal o no, perquè l'encàrrec els venia d'una altra empresa.

Per la seva banda, el responsable del domini de la web www.participa2014.cat ha confirmat que tenia el domini del nom i ha certificat que ningú més el tenia i el va usar la Generalitat. Per contra, ha negat que ell hostatgés la web.

L'últim en declarar ha estat un exempleat de la primera empresa, que ha explicat que va veure com els ordinadors venien amb capses de cartró amb el logotip gravat de la Conselleria d'Educació. Segons ha declarat, aquell cap de setmana va cobrar 400 euros per estar de guàrdia i estar pendent de si sorgia alguna incidència tècnica amb els aparells durant el procés participatiu.

D'altra banda, aquest dilluns s'ha sabut que l'acusació popular, Manos Limpias, va presentar fa unes setmanes un escrit amb al·legacions per tal que el TSJC remeti al Tribunal Suprem (TS) tota la causa amb la inclusió com a querellat per desobediència i malversació de fons públics l'exconseller de Presidència, Francesc Homs, actual diputat al Congrés, com ja havia demanat prèviament la Fiscalia. Precisament aquest matí Homs ha declarat voluntàriament del TSJC.

Ara falta que el magistrat instructor enviï a Madrid una motivació raonada sobre aquesta qüestió, i que el Suprem decideixi obrir una investigació o no contra Homs. En cas afirmatiu, hauria de decidir també si es queda tota la causa, pràcticament conclosa, o només la part que afecta el portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Argentina aprova la llei òmnibus de Milei, que ara discutirà el Senat

barcelona
RIPOLL

El ple aprova una moció perquè no es faci campanya per la Festa Major

RIPOLL
GIRONA

ERC reivindica un “finançament singular” per millorar el transport públic

GIRONA
estats units

Multen Trump per no acatar l’ordre de silenci durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona