Política

L'AMI anima els ajuntaments a aprovar més mocions de suport a la resolució del 9-N

L'entitat creu que els requeriments de l'Audiencia Nacional han de ser un “estímul” perquè els consistoris continuïn donant suport al procés

Pep Andreu es mostra convençut que el municipalisme “no tirarà enrere”

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha encoratjat els consistoris catalans a “continuar aprovant” mocions de suport a la resolució independentista del Parlament aprovada per Junts pel Sí i la CUP el 9 de novembre de l'any passat.

En un comunicat enviat aquest dijous, l'AMI considera que “els requeriments d'informació que l'Audiencia Nacional (AN) està fent a la majoria dels ajuntaments que fins ara han aprovat la moció, han de ser un estímul per continuar donant suport al procés iniciat pel Parlament”. L'entitat subratlla que, “en cap cas, es pot coartar la llibertat d'expressió i opinió de les institucions democràtiques d'àmbit local”,

En aquest sentit, la Comissió Executiva de l'AMI es compromet a oferir assessorament jurídic a tots els ajuntaments, Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) o consells comarcals que rebin el requeriment de l'Audiencia.

L'alcalde de Montblanc i president provisional de l'AMI, Pep Andreu, s'ha mostrat convençut que, tot i aquestes accions judicials per espantar els consistoris, el municipalisme “no tirarà enrere” i continuarà “fent fort” aquest procés al costat del Parlament, el govern i les entitats civils sobiranistes.

D'altra banda, l'associació ha fet arribar el seu suport al regidor de l'Ajuntament de Vic Joan Coma, investigat per un presumpte delicte de sedició per fer una crida a la desobediència en un ple municipal. L'entitat ha posat a la disposició del regidor vigatà els seus serveis jurídics. A més, ha convocat una concentració de suport a Joan Coma a les set de la tarda a la Plaça Major de Vic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia