Política

Hollande: “Tota Europa ha estat colpejada”

El president francès fa una crida a la necessitat de “respondre globalment” a l'amenaça terrorista

El president de França, François Hollande, ha afirmat aquest dimarts que “tot Europa ha estat colpejada” després de la sèrie d'atacs terroristes que ha costat la vida a almenys una vintena de persones a Brussel·les.

“Amb els atemptats de Brussel·les, tot Europa ha estat colpejada, el que exigeix que prengui les disposicions indispensables davant la gravetat de l'amenaça”, ha indicat en un comunicat difós per l'Elisi.

El màxim mandatari francès ha destacat que després dels atemptats gihadistes de mitjans de novembre a París França va assumir “la seva part” i “mantindrà de forma implacable la lluita contra el terrorisme, tant a nivell internacional com intern”.

“Hem de prendre consciència de l'amplitud i la gravetat de l'amenaça. Aquests atacs arriben després d'altres. París es va veure particularment afectat l'any passat al gener i novembre”, ha dit en una compareixença posterior a la difusió del comunicat, on ha apel·lat a actuar “amb sang freda, lucidesa i determinació”.

Hollande ha fet una crida a la unitat nacional però també a la necessitat de “respondre globalment” a l'amenaça, “amb tota la vigilància” i els mitjans necessaris, “principalment en matèria d'informació”.

El president ha mostrat la “total solidaritat” amb la poble belga i ha subratllat que està en “constant” contacte amb les autoritats d'aquest país per “oferir-los tot el suport que necessitin en aquestes circumstàncies dramàtiques”.

Així mateix, ha recordat que l'executiu ha decidit reforçar el dispositiu de seguretat i el control a les fronteres i en les infraestructures de transport.

El ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, ha detallat que es desplegaran a 1.600 policies i gendarmes addicionals en el conjunt del territori destinats a aquesta tasca.

L'accés a les zones comunes de les infraestructures de transport, on patrulles militars ajudaran els agents ja desplegats, només es permetrà a les persones amb bitllet i/o amb un document d'identitat, i es sistematitzarà les “mesures de control i de palpació “.

D'altra banda, el Ministeri d'Educació ha anunciat que els viatges escolars amb destinació a Bèlgica han estat anul·lats, i que s'ha demanat a aquells que es troben ja al país que romanguin en els establiments en què estiguin fins a la seva repatriació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona