Política

Dos terroristes suïcides de Brussel·les són germans

Khalid i Brahim El Bakraoui, residents a la capital belga, eren “coneguts” per la policia per delictes de vandalisme, però no per terrorisme

Un d'ells va llogar el pis de Forest on va tenir lloc l'operació antiterrorista del 15 de març

La policia belga ha identificat dos dels suposats terroristes suïcides dels atemptats d'aquest dimarts a Brussel·les. Es tracta de dos germans residents a la capital belga: Khalid i Brahim El Bakraoui, informa la televisió pública francòfona RTBF .

Brahim El Bakraui, de 30 anys, s'hauria immolat en l'atac a l'aeroport de Zavantem, que va deixar deu víctimes mortals; el seu germà Khalid, de 27 anys, hauria estat l'autor de l'atemptat suïcida a l'estació de metro de Maalbeek, que va provocar 20 morts.

Segons la cadena, que cita una font policial, els dos homes, eren “coneguts” per la policia per delictes de vandalisme, però no per “fets de terrorisme”.

RTBF assegura que un dels dos germans, Khalid El Bakraoui, va llogar amb una identitat falsa el pis del barri de Forest on dimarts passat la policia va dur a terme una operació antiterrorista on va morir un sospitós i dos més van aconseguir fugir, un dels quals seria Salah Abdeslam, el presumpte cervell dels atemptats del passat 13 de novembre a París. L'actuació policial va permetre la troballa d'una bandera d'Estat Islàmic, un rifle d'assalt, detonadors i empremtes dactilars i ADN d'Abdeslam, que va ser arrestat tres dies després en un altre pis a Molenbeek.

Khalid El Bakraoeui també hauria llogat el local que va servir per preparar els atemptats de París del passat novembre.

La policia belga ha difós noves imatges dels tres sospitosos de l'acció terrorista a l'aeroport de Zaventem, on es veu els dos terroristes immolats, un dels quals seria un dels germans El Bakraoui, i un tercer home que suposadament hauria fugit i al qual es busca “activament”.

Després de la primera imatge difosa ahir, una captura de les càmeres de seguretat de l'aeroport on es veu els tres presumptes terroristes empenyent carretons d'equipatge a l'interior de la terminal, les forces de seguretat han fet públiques més fotografies de cadascun ells. La policia ha posat l'èmfasi en l'home que du un barret i ulleres, del qual ha difós cinc imatges. Es pensa que el tercer terrorista no va fer esclatar la càrrega explosiva i va fugir.

L'últim balanç de víctimes del doble atemptat a l'aeroport i al metro de Brussel·les ofert pel centre de crisi belga, encara provisional, continua aquest matí sense canvis: almenys 30 morts i 230 ferits.

L'alerta terrorista a Bèlgica continua en el màxim nivell (4), però el govern ha assegurat és que l'objectiu és tornar a la normalitat el més aviat possible. Per aquest motiu, es preveu que aquest dimecres tot el transport públic torni a funcionar de manera progressiva.

L'Aeroport Internacional de Brussel·les-Zaventem continuarà tancat avui, ja que encara s'han d'avaluar els danys causats per la doble explosió d'ahir per determinar si demà dijous s'hi pot reprendre l'activitat.

“Actualment ens és impossible avaluar els danys perquè no tenim accés a les instal·lacions perquè els investigadors forenses estan treballant al lloc”, han informat fonts aeroportuàries.

Els responsables de la instal·lació demanen als passatgers que tenien previst volar que es posin en contacte amb les seves aerolínies.

L'aeroport secundari de Brussel·les, Charleroi (a 60 Km al sud de la capital belga), està obert i manté tots els vols programats per avui. No obstant això, aconsella els viatgers que hi vagin “almenys quatre hores abans” de la sortida del vol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs