Política

Atac múltiple a murals per la independència

Joves per la Terra Alt Maresme en culpabilitza el grup “feixista” La Traca

El col·lectiu independentista Joves per la Terra de l'Alt Maresme ha denunciat a través d'un comunicat que aquesta setmana s'han fet pintades a diferents murals a l'exterior tant realitzats pel seu grup com per la CUP, l'ANC i Quatre Roses. El col·lectiu qualifica la situació “d'atac múltiple” perquè han comptabilitzat fins a set murals afectats a les poblacions d'Arenys de Mar, Arenys de Munt, Pineda de Mar i Sant Cebrià de Vallalta i assenyalen com a responsables un grup anomenat La Traca vinculat a la dreta extremista del grup Somatemps, que defensa “la identitat hispana de Catalunya”. De fet, en alguns murals han deixat constància del nom del grup, han afegit la paraula Espanya i han esborrat el mot independència, a banda de dibuixar una diana en una de les banderes estelades.

Joves per la Terra qualifica els autors de “feixistes i neonazis” i també els vincula a la desaparició de les banderes estelades que hi havia penjades a la carretera N-II, en el terme municipal de Premià de Mar. “Creiem estar en un moment de reorganització de la ultradreta maresmenca amb un projecte clar: La Traca”, s'inclou en el comunicat, i es convida a fer front a aquest tipus d'accions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia