Política

Eleccions 26-j

El PSOE aprova per unanimitat les candidatures del 26-J

El Comitè Federal ratificarà definitivament les llistes electorals en la reunió d'aquest dissabte

La Comissió Federal de Llistes rebutja l'entesa amb Compromís i Podem al Senat i els canvis que proposaven algunes direccions provincials

La Comissió Federal de Llistes del PSOE ha aprovat per unanimitat aquest divendres les candidatures socialistes per a les eleccions del 26 de juny, segons ha anunciat aquest divendres el partit. El Comitè Federal ratificarà definitivament les llistes en la reunió que celebrarà demà dissabte. El gruix de les candidatures és el mateixes que a les passades eleccions del 20-D, si bé hi ha nous caps de cartells Barcelona, Balears, Badajoz i Guadalajara.

A l'últim Comitè Federal, celebrat el passat 30 abril, es va acordar repetir les llistes del desembre, però amb la possibilitat d'introduir canvis per circumstàncies sobrevingudes i a petició justificada de les direccions socialistes d'àmbit autonòmic.

Una de les modificacions destacades és la incorporació com a número 2 de Madrid de Margarita Robles, magistrada del Tribunal Suprem, que concorre com a independent. L'exdiputada socialista i secretària d'Igualtat i Diversitat del PSOE-M Ángeles Álvarez també és novetat al número 4 de la candidatura madrilenya.

L'afer més controvertit que s'ha debatut avui ha estat el de la candidatura del PSPV al Senat, que plantejava una entesa amb Compromís i Podem. La proposta finalment ha estat rebutjada i els socialistes valencians es presentaran en solitari a la Cambra alta. Segons han informat fonts socialistes a Europa Press, l'únic representant del PSPV que ha acudit a la reunió s'ha abstingut en la votació de la candidatura al Senat –que mantenia els noms del 20-D– però després ha donat suport al dictament conjunt.

Al marge d'aquest, els únics vots diferents han estat els dels dos membres del PSOE andalús, Antonio Pradas i Juan Cornejo, que s'han abstingut a les candidatures de Lleó, Ourense i Palència, on les agrupacions provincials discrepaven de les propostes de les seves federacions regionals.

A Palència i Ourense les executives provincials han proposat per segona vegada –ja ho van fer per al 20-D– Julio Villarrubia i Laura Seara, respectivament, com a caps de les seves llistes al Congrés. La Comissió Federal, però, no ha tingut en compte i repetiran els candidats dels anteriors comicis a les dues circumscripcions: Luz Martínez Seijo i Rocío Frutos. A aquests dos casos s'ha afegit el de Lleó, on la permanència del secretari de Cultura i Moviments Socialistes, Ibán García del Blanco, ha estat qüestionada per la direcció provincial.

Els socialistes andalusos s'han queixat d'aquesta circumstància i han defensat que els candidats que tinguin un ampli suport a les seves províncies haurien de ser a la llista. En canvi, en el cas valencià han coincidit amb la posició de la direcció federal, contrària a qualsevol acord amb Podem. De fet, fonts presents a la trobada han assegurat que el secretari d'Organització del PSOE-A, Juan Cornejo, ha estat molt dur amb el partit de Pablo Iglesias.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona
colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona