Política

eleccions 26-j

El PP censura el “govern en la penombra” de Sánchez i li demana respecte per Suárez 

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, avisa que si el PSOE arriba al govern espanyol ho farà de la mà del “bloc extremista” de l'esquerra

El PP ha censurat aquest diumenge el “govern en la penombra” presentat pel candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, i li ha reclamat “respecte” per la figura de l'expresident del govern Adolfo Suárez, en apreciar un intent de voler “apropiar-se” del seu llegat. En una roda de premsa a Barcelona, la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, ha arremès contra el “govern en l'ombra” que presenta avui Pedro Sánchez a Barcelona, i li ha replicat que aquest hipotètic executiu representaria les “polítiques fracassades de l'esquerra”.

A més, Levy ha advertit que Sánchez està “mentint” en presentar aquest suposat govern, ja que “els espanyols saben perfectament” que si el PSOE arriba al Govern ho farà de la mà del “bloc extremista” de l'esquerra, en al·lusió a la candidatura formada per Podem i IU. Com a exemple d'això, ha posat el pacte de govern entri En Comú Podem i el PSC a l'ajuntament de Barcelona o les experiències de govern a València o a Aragó. 

Si ahir Sánchez, en la seva proclamació com a candidat, va emular Adolfo Suárez per desgranar diversos compromisos -“Puc prometre i prometo decència”, ha dit- , avui el PP ha retret aquestes referències implícites a l'expresident del govern espanyol. “El senyor del veto i de les línies vermelles (...) no pot donar lliçons de parlar d'Adolfo Suárez. Ens sembla un estafa que parlés de Suárez”, ha assegurat Levy.

En la mateixa línia, el candidat del PP per Barcelona en les generals del pròxim 26 de juny i ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha considerat “legítim” que Sánchez desitgi “apropiar-se de l'espai de centre (polític)”, però no que pretengui fer-ho del llegat de Suárez, del qual ha destacat la seva voluntat “de consens i acord”. 

“El senyor Pedro Sánchez diu que presenta un govern en l'ombra i ens sembla que presenta el govern de la penombra, que ens va portar atur i recessió. Aquest govern no tornaria Espanya a l'ombra, sinó en la més profunda penombra”, ha assegurat Andrea Levy. En canvi, ha assegurat que el PP ha liderat aquests quatre anys la recuperació econòmica d'Espanya i ha “enfortit” l'Estat del benestar.

“Hi ha partits que parlaran (durant la campanya electoral) de quatre mesos de negociacions fracassades. El PP parlarà de quatre anys de bon govern”, ha afegit.

De la seva banda, el ministre de l'Interior en funcions ha retret a Sánchez que després d'haver protagonitzat un “espectacle poc edificant” durant aquests quatre mesos, es dediqui ara a “proposar les butaques de tot el Consell de Ministres”, cosa que entén que determinaran els espanyols a les urnes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA