Política

Eleccions 26-j

Pedro Sánchez incorpora Parlon al seu hipotètic govern “del canvi”

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet seria la ministra d'Afers Socials

El presidenciable diu que Catalunya i Espanya ja no aguanten més el PP

Pedro Sánchez va presentar ahir a Barcelona el seu dream team per si surt escollit president del govern espanyol el 26-J. Entre els ministrables “del canvi” figuren diversos exministres del PSOE com Josep Borrell, Ángel Gabilondo, Jordi Sevilla i l'exlehendakari Patxi López, i algunes cares noves, entre les quals l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, que, donat el cas, seria la ministra d'Afers Socials, i el senegalès Luc André Diouf, que portaria Immigració. La presentació de l'equip de govern de Sánchez la va fer al migdia al pavelló Mies van der Rohe, al costat de les fonts de Montjuïc, Meritxell Batet, número 1 del PSOE a Catalunya i que, en cas de guanyar, seria la vicepresidenta del govern estatal i responsable de l'àrea de Federalisme. El gran absent de la presentació de l'equip que aspira a governar l'Estat espanyol va ser l'exministre Josep Borrell, que tampoc es va fer la foto oficial de presentació de la candidatura, una estona abans en un camp de futbol de l'Hospitalet.

“Catalunya i Espanya no poden esperar més”, va dir Pedro Sánchez que, després de felicitar el Barça per haver guanyat la lliga, tot i reconèixer que ell és “més de bàsquet”, va dir, sense embuts, que el PSOE vol seguir la fórmula de Luis Enrique, que diu que “el Barça guanya quan és el Barça”. “Catalans i espanyols hem fet moltes coses junts”, va dir, i va apostar per continuar treballant “en equip”. En tot cas i, continuant amb els símils futbolístics, va recordar Guardiola quan deia que “el risc més gran és no arriscar-se” i va apostar per transformar l'Estat i enterrar l'etapa del PP.

Entre les dones aspirants a ser ministres, Margarita Robles, magistrada del Tribunal Suprem que ocuparia la cartera de Justícia, va prometre lluitar per la justícia gratuïta i perquè els jutges tinguin recursos i va assegurar que “no tornarà a passar que un jutge que investiga un cas de corrupció demani informació i el ministeri la hi denegui”.

LES FRASES

Hem de seguir la fórmula de Luis Enrique, que diu que el Barça guanya quan fa de Barça
Pedro Sánchez
Candidat del psoe a la presidència del govern espanyol
No tornarà a passar que un jutge demani informació i que el ministeri la hi denegui
Margarita Robles
aspirant a ministra de justícia del govern del psoe
El PSOE és el partit que més ha treballat per a la població immigrant
Luc André Diouf
aspirant a ser responsable d'immigració

Un referèndum per la nova constitució federal

Gregorio Cámara – “l'home que ens va ajudar a regenerar el pacte de convivència el 1978 i que ho tornarà a fer ara”, segons la candidata del PSOE a Barcelona, Meritxell Batet– va afirmar ahir que el conflicte a Catalunya cal pactar-lo i solucionar-lo a les institucions i que aquestes han de recollir les singularitats i particularitats dels catalans. Va defensar un model descentralitzat “sota la tècnica del federalisme” amb la intenció de resoldre l'assignatura pendent. Va mantenir que per posar fi a la crisi social, econòmica, política i territorial cal reformar la Constitució, que inclogui la singularitat dels drets històrics de Catalunya, i que aquesta nova carta magna s'haurà de validar en referèndum. I caldrà fer, va dir, “un altre referèndum als territoris per adequar l'Estatut o la Constitució federal”. “La proposta del PSOE de constitució d'un país federal –va dir Cámara– és avui l'única que té força i l'única factible que hi ha sobre la taula”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA