Política

Eleccions 26-j

Podem afirma que el PSOE és el seu “aliat preferent” per superar el PP i formar un govern d'esquerres

Echenique confia en l'“efecte multiplicador” del pacte amb IU per aconseguir un bon resultat el 26 de juny

El portaveu de Podem, Pablo Echenique, assegura que la formació morada té moltes possibilitats de ser la força més votada el pròxim 26 de juny perquè actualment està a un milió de vots del PP. Una xifra de vots que preveu retallar d'aquí al dia de les eleccions gràcies a l'”efecte multiplicador” que tindrà l'aliança amb IU. Amb tot, en declaracions als Desayunos de TVE, Echenique deixa clar que “serà difícil aconseguir la majoria absoluta” en la repetició de les eleccions generals i que per aconseguir treure del poder el PP el seu “aliat preferent” tornarà a ser el PSOE amb el que reconeix tenir “més proximitat programàtica” que amb d'altres formacions. A més, l'exeurodiputat, ha criticat als que presenten la repetició dels comicis com “una tragèdia” i ha defensat que als votants de Podem “els agrada la democràcia” i que a la seva formació li agraden les campanyes electorals perquè els permet “estar a prop de la gent”.

Sobre les enquestes prèvies a les eleccions generals, Echenique assegura que “no es creuen” ni les que els atorguen un bon resultat ni les contràries al seu objectiu final: ser l formació més votada. En aquest sentit, i fent cas als resultats obtinguts en els darrers comicis, assegura que l'aliança amb IU “ha despertat molta il·lusió” entre els votants d'esquerres i que això els fa creure que és possible retallar el milió de vots que els separa del PP.

Malgrat el fracàs de les negociacions amb el PSOE, Echenique insisteix que un acord entre socialistes i Podem és la millor alternativa per desbancar el PP del govern de l'Estat i que en vista el 26 de juny seria bo que cada partit exposés amb claredat amb quines formacions vol pactar per facilitar el vot als ciutadans. Amb tot, el portaveu de Podem assegura que durant les negociacions amb el PSOE van ser “extraordinàriament coherents” i que, amb les mateixes exigències, estendran de nou la mà per formar un govern d'esquerres i progressista.

A cinc anys del naixement del moviment del 15-M, Echenique creu que, “malgrat les dificultats”, s'ha demostrat possible “fer molt més” del que “volien vendre” les forces polítiques tradicionals i que “contra les resistències dels sectors més tradicionals” ja es veu factible implementar polítiques de canvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA