Política

Eleccions 26-j

Batet: “Allà on no hi ha Pablo Iglesias arribem a acords amb Podem”

La candidata del PSC a les eleccions del 26-J destaca “la intransigència i prepotència” del líder de la formació moderada

La candidata del PSC a les eleccions del 26 de juny, Meritxell Batet, ha “constatat” que “allà on no jo hi ha Pablo Iglesias hem pogut arribar a acords amb Podem”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Batet ha fet referència als pactes més locals a que s'ha arribat en diferents poblacions i ciutats entre els socialistes i la formació morada per marcar distàncies amb la falta d'entesa entre Sánchez i Iglesias a nivell estatal. Tot i assegura que la seva prioritat pel que fa als pactes després del 26-J seran els partits d'esquerres, Batet ha avisat que la “intransigència i prepotència manifesta” en el líder de Podem pot impedir arribar a acords, tal com ha passat en aquesta legislatura que va ser impossible el pacte entre el PSOE i Podem.

“El problema no és vetar o no una persona sinó el que es decideix com a col·lectiu”, ha remarcat.

la socialista ha apostat per una reforma de la Constitució que pugui introduir canvis en el reconeixement de Catalunya i ha assegurat que “fruit del resultat de les negociacions” hauria d'aconseguir-se que la nova carta magna reconegués que “Catalunya té una identitat molt forta, una llengua pròpia i una cultura”. “Com ja deia Peces-Barba, Espanya és una nació de nacions. I la nació cultural catalana és indiscutible. Hi ha raons objectives que ho avalen”, ha sentenciat, apuntat a aquesta com la possible sortida per la que ella apostaria en una nova Constitució. Amb tot, ha apel·lat en diverses ocasions a la “negociació” al respecte i s'ha mostrat “segura” de poder “arribar a un acord” entre catalans i espanyols per aquest tema.

Al que sí ha tancat la porta Batet és a la possibilitat que una reforma constitucional o del finançament autonòmic estableixi un concert econòmic per a Catalunya com el que tenen País Basc i Navarra. “El concert respon a una trajectòria històrica d'uns territoris, i jo poso l'èmfasi en els resultats. Catalunya el que ha de a tendir és a poder aconseguir els mateixos resultats. No és tan important el mètode com tenir la suficiència econòmica per portar a terme les polítiques i que es tingui un tractament igualitari respecte de les altres comunitats”, ha proposat, apostant així per una fórmula nova que reconegui “l'ordinalitat, la suficiència, la solidaritat i la capacitat d'actuació” de les autonomies.

Batet també s'ha mantingut ferma en la negativa dels socialistes catalans i espanyols a permetre un referèndum sobre la independència de Catalunya després del 26-J. “Volem un referèndum per votar un acord, i fer l'esforç de posar-nos d'acord amb al reforma de la Constitució”, ha insistit. I és que quan se li ha parlat d'un possible referèndum, la cap de llista del PSC l'ha rebutjat al·legant que “JxSí i la CUP van votar ‘no' a una proposta per celebrar un referèndum” i “diuen que és ja una pantalla passada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS