Política

política catalana

El Parlament no celebrarà cap ple durant la campanya del 26-J

La Mesa compta que el govern aprovarà els pressupostos el 24 de maig, que la cambra debatrà la totalitat el 8 de juny, que es veuran en comissió la setmana del 13 i que es votaran el 20 de juliol

El Parlament no compta amb celebrar cap ple durant la campanya electoral del 26-J, però tampoc aturarà la seva activitat. La Mesa de la cambra ha tractat aquest dimarts la previsió que té respecte del calendari de les properes setmanes, especialment pel que fa al debat i votació dels pressupostos de 2016. En aquest sentit, el Parlament compta que el Govern de la Generalitat aprovi els comptes el 24 de maig, de manera que la cambra debatria les esmenes a la totalitat al projecte de llei al ple del 8 de juny. Així, la setmana del 13 de juny –en plena campanya electoral-, el Parlament no aturaria la seva activitat però es limitaria a fer els debats en comissió dels comptes de cada departament, deixant per al ple que començaria el 20 de juliol la votació i possible aprovació definitiva dels pressupostos.

Aquesta previsió no és inamovible ni definitiva, donat que depèn de si el Govern compleix el calendari amb el que compta la Mesa. De fet, les dates s'han posat aquest dimarts sobre la taula de forma informativa i ni tan sols hi ha hagut una votació. Amb tot, sembla que no hi ha hagut manifestacions d'oposició a la reunió de la Mesa, cosa que fa pensar al Parlament que la previsió es podria complir si el Consell Executiu té apunt els comptes el 24 de maig.

A la Mesa també ha sigut motiu de debat la carta que el president del grup del PPC, Xavier García Albiol, ha enviat a la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, protestant per la presència del líder de Sortu, Arnaldo Otegi, a la cambra aquest dimecres, quan es reunirà amb els membres de la comissió d'Exteriors que ho desitgin i posteriorment amb JxSí i la CUP. La Mesa, però, no ha pres cap resolució al respecte donat que es considera que no es tracta d'una reunió formal de la comissió, sinó que a proposta de la CUP, Otegi és convidat i els portaveus poden trobar-se amb ell o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona
Junts. PuigdemontxCatalunya

Una consulta pactada és possible

barcelona