Política

Batet aterra a Girona per presentar Lamuà i la llista

La número u del PSC a les eleccions espanyoles posa d'exemple la capacitat de treball del cap de llista

Els socialistes volen consolidar la capitalitat de la ciutat

Marc Lamuà ha estat un dels deu diputats al Congrés espanyol –tots socialistes– que durant la curta legislatura passada ha presentat més iniciatives. “Si això ho ha aconseguit en només quatre mesos, en quatre anys el treball serà immens”, va sentenciar ahir a Girona la cap de llista del PSC en les eleccions espanyoles al Congrés, Meritxell Batet, per presentar el seu homòleg gironí i per justificar que torni a encapçalar la llista socialista a les comarques gironines. En la presentació també hi havia la cap de llista al Senat, Cristina López.

Després de felicitar públicament Sílvia Paneque per tornar a ser al govern de l'Ajuntament de Girona, fruit del pacte amb CiU, Batet va destacar que la ciutat necessita el suport de totes les administracions per tornar a ser un referent cultural, turístic i industrial. “L'Estat ha desaparegut durant els anys de govern del PP i ara volem que aquesta situació reverteixi. Volem un govern de canvi per tornar a fer de Girona la capital cultural, turística i industrial”, va dir. I va insistir: “És, doncs, imprescindible que Mariano Rajoy deixi de ser president del govern espanyol. L'únic que ho pot ser és Pedro Sánchez.”

La cap de llista del PSC al Congrés va reivindicar també les arrels municipalistes del partit. “Tal com ha demostrat Sílvia Paneque a Girona, el compromís amb la igualtat d'oportunitats i la cohesió social comencen en les polítiques municipals”, va indicar. Batet va ser a Girona per presentar la llista socialista gironina per a les properes eleccions espanyoles. Tots els integrants es van fer una fotografia de grup a la plaça dels Jurats de Girona –un dels escenaris de Joc de trons, cosa més d'un dels presents va remarcar– i, posteriorment i sempre amb Marc Lamuà, van presidir un refrigeri amb militants i simpatitzants a la plaça de la Independència.

Per la seva banda, Marc Lamuà va fer una relació de les prioritats del PSC per a la propera legislatura. “Els socialistes tenim l'ordre de prioritats focalitzat a millorar les infraestructures, augmentar la inversió de l'Estat a Catalunya, resoldre definitivament l'obertura del Port de Palamós com a espai Schengen o la dinamització de l'aeroport Girona-Costa Brava a partir d'una gestió de proximitat en la qual estiguin implicats els sectors econòmics”, va concloure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona