Política

Etapa de canvis després d'anys de monòleg de CiU

La Vall Plural ha apostat per la gestió compartida i la participació ciutadana

Ha desencallat el centre per a la gent gran i el museu de Can Trona

La Vall d'en Bas va registrar en les eleccions municipals de fa un any un dels resultats més destacats. Lluís Amat va saber aglutinar persones representatives de tots els pobles de la Vall d'en Bas compromeses amb el canvi i ho va aconseguir. El govern municipal deixava d'estar en mans de Convergència i Unió, fet que encara no havia passat en l'actual etapa democràtica.

El primer repte, doncs, que ha hagut d'afrontar el nou govern ha estat entomar el pas a l'oposició d'un equip que no s'esperava la derrota electoral i acostumat a estar sempre al govern. I ha reeixit, sobretot si es té en compte que ha aconseguit desencallar el projecte del nou centre de serveis per a la gent gran i el del nou museu de la vall. Abans, però, els ha redimensionat i redissenyat d'acord amb una nova manera d'entendre'ls. Per al primer, ha arribat a un acord amb l'empresa concessionària, que l'acabarà de construir i el gestionarà d'acord amb un model de centre de gestió integral a la gent gran. Paral·lelament, el govern local ha impulsat una macroenquesta per determinar les inquietuds de la gent gran del municipi i per aprofitar les potencialitats dels qui vulguin participar en la vida social.

Per al segon d'aquests equipaments, ha fet una proposta radicalment diferent a la que hi havia. Ja no serà un ecomuseu de la Vall d'en Bas, sinó un equipament amb una mostra permanent dels sectors representatius del municipi per entendre bé què és la Vall d'en Bas, i tindrà altres espais per a exposicions temporals, una sala d'actes i la nova oficina de turisme.

El nou equip de govern ha posat en marxa una nova organització municipal, amb molta més participació de tots els regidors del govern, i s'ha fixat com a objectius prioritaris la transparència en la gestió –explicant-se en actes públics i amb espais al web de l'Ajuntament– i també el foment de la participació.

les claus

Nous equipaments

El centre d'atenció a la gent gran i el nou museu de Can Trona. Són dues peces fonamentals per als serveis als veïns de més edat, el primer, i per dinamitzar el sector turístic i cultural del municipi, el segon. Ara s'estan enllestint i cal posar-los en marxa i aconseguir una gestió sostenible en el temps.

Variant de les Preses

Afecta una part important de zona agrícola i sobretot l'espai fluvial. En el seu disseny el municipi s'hi juga el futur, i caldrà consens polític.

EL CONSISTORI

Un feu de CiU que ho deixa de ser

Tot i la història política convulsa de la dècada del 1990, la Vall d'en Bas ha estat un municipi convergent, on la federació havia governat des de l'inici de l'actual etapa democràtica, amb alcaldes històrics i de diversos mandats com Daniel Bosch i Miquel Calm. Actualment, la llista d'independents amb la marca blanca (AM) d'ERC, lidera aquesta nova etapa, en un moment clau, ja que s'ha d'acabar definint la variant de les Preses, que també afecta bona part de territori de la Vall d'en Bas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Memòria democràtica

Documenten treballs forçats de presos republicans per construir una carretera al Solsonès

Barcelona
política

Puigdemont repta ERC a dir que en cap circumstància farà Illa president

barcelona

El PSC vol explicacions per la suspensió de la Fira de l’1 de maig

OLOT
política

Aprovat automàticament el pressupost de l’Ajuntament de Barcelona

barcelona
europa de l’est

Geòrgia aprova la llei d’agents estrangers enmig de fortes protestes

barcelona
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats nord-americanes

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona