Política

CiU aprèn a conviure amb l'oposició a Sant Joan

Joan Espona ha liderat sempre consistoris amb una còmoda majoria i l'últim mandat, sense oposició

La CUP hi ha entrat amb força, amb 4 regidors

Joan Espona s'ha convertit, després de les últimes eleccions municipals, en un dels alcaldes garrotxins amb més anys al càrrec, amb un total de 21. El mandat anterior no havia tingut oposició i, ara, tot i que disposa d'una còmoda majoria absoluta, té quatre regidors de la CUP a l'oposició.

Fins ara el seu equip no ha tingut grans polèmiques, més enllà d'una topada forta per una substància contaminant al torrent del Riot del polígon industrial de Begudà, més que res per les formes utilitzades per la CUP a l'hora de denunciar-ho i de fer-ho públic. De fet, a principi de mandat el nou grup municipal a l'oposició va voler fixar la seva posició i va ser un moment en què es van produir algunes batalles dialèctiques. Sobretot, quan els regidors de la CUP van demanar a l'alcalde, quan va ser l'hora de negociar el primer pressupost del mandat, que convoqués un acte públic per exposar el seu projecte i per recollir les aportacions dels veïns, és a dir, perquè els fes participatius.

Tot i que tal com mana la llei de transparència, l'equip de govern ha avançat a l'hora de millorar els canals de participació al lloc del web de l'Ajuntament, els regidors de la CUP han tornat a fer propostes per tal de fomentar una participació que sigui molt més directa. L'alcalde ha insistit en el fet que a través de les urnes els veïns deleguen als regidors electes perquè prenguin les decisions que calen.

Durant aquest primer any de mandat l'equip de govern ha consolidat l'aposta pel turisme de naturalesa i qualitat, que és un dels pilars de l'economia local, a part de la industrial, que és el fonamental. Concretament, això s'ha notat en la consolidació de la nova oficina de turisme traslladada a Ca l'Esrquirolet, cosa que li ha permès redefinir els continguts museístics de l'Estada Juvinyà. I ha avançat, a més, en la millora de l'oferta turística lligada als atractius paisatgístics i naturals, presentant troballes com les primeres bombolles volcàniques documentades del país, a l'entorn de les quals vol completar un itinerari.

L'altre aspecte rellevant d'aquest primer any de mandat ha estat poder desencallar, després de sis anys de treballar-hi, el projecte de millora del pont de l'accés sud al municipi, on no poden circular a la vegada dos camions i que, en segons quins casos, els vehicles s'hi han d'aturar per deixar passar els de gran tonatge.

les claus

Relacions polítiques

És un aspecte clau en un consistori en què l'equip de Joan Espona ha tingut sempre una majoria còmoda. Els dos grups hauran de treballar per trobar coincidències.

Entorn

L'entorn paisatgístic és clau per al desenvolupament del municipi. Per consolidar l'aposta turística, ha de dur a terme treballs de millora paisatgística com els previstos al Boscarró.

EL CONSISTORI

Continua el domini de CiU

Joan Espona, un dels històrics de l'administració local garrotxina i un pes pesant de CDC, lidera un equip que perpetua el poble al domini de CiU. Ara, presideix un consistori amb la CUP a l'oposició, que ha entrat per primera vegada al consistori i ho ha fet amb força.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona