Política

Varufakis veu en el 26-J l'oportunitat de salvar Europa

L'exministre antiausteritat grec i Colau reivindiquen els barris i les polítiques públiques per democratitzar el continent

En Comú Podem va donar ahir el tret de sortida a la seva campanya del 26-J amb la figura estel·lar de l'esquerra europea. L'exministre de Finances grec, Yanis Varufakis, que encarna la resistència davant l'austeritat i la troica, va advertir des de Barcelona que les pròximes eleccions espanyoles són una “oportunitat d'or” per salvar Europa. Flanquejat per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i pel candidat dels comuns al Congrés, Xavier Domènech, Varufakis va assegurar que la democratització del continent comença per reclamar polítiques públiques en educació i en sanitat. “Un no es lleva al matí i diu: «Avui democratitzaré Europa», però sí que poden reclamar escoles, hospitals; democratitzar Europa comença pel nostre barri, des de baix”, va arengar.

En la mateixa línia, Colau va alertar del perill que corre el projecte europeu en mans d'“institucions buròcrates i entitats financeres que apliquen l'austeritat”. “Els estats no ens representen. Tenim un pla que es basa a no resignar-nos davant la hipocresia i el cinisme dels estats”, va denunciar la líder de Barcelona En Comú, que es va emocionar quan va recordar els més de 2.500 morts a la Mediterrània d'enguany. “Les persones refugiades no vénen a Europa a salvar-se, vénen a ajudar a salvar-nos, a recordar-nos què volia ser Europa”, va afegir-hi.

El polític grec, que no va fer cap referència a Catalunya, es va befar de Mariano Rajoy quan va recordar que, després d'aplicar anys d'austeritat, “va veure que els comptes no sortien, i com un nen aviciat va a Brussel·les a demanar permís per incomplir les normes”. L'exministre que va dir no a Merkel va despertar una gran expectació a les Cotxeres de Sants, amb més de 2.000 assistents, molts dels quals ja feien cua per entrar mitja hora abans al recinte. Corredisses, lluita per un bon lloc, samarretes de Gramsci, espectadors amuntegant-se a la porta, crits contra el TTIP. Varufakis va aixecar passions, però el candidat Domènech també va arrencar grans aplaudiments quan va prometre fer fora Rajoy del govern en el clímax del seu discurs. “Aquesta victòria serà la victòria de Catalunya i dels pobles de l'Estat espanyol, dels germans de Grècia i de França que avui lluiten al carrer pel mateix que nosaltres. Serà la victòria del somni europeu!”, va esclatar Domènech.

LA FRASE

El 26 de juny la gent d'aquest país tindrà l'oportunitat d'or de salvar Europa
Yanis Varufakis
Exministre de finances grec


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona