Política

ERC vol la complicitat i el votant d'En Comú Podem

Rufián els convida a afegir-se al procés constituent i els recorda que ells són “l'únic canvi possible”

Tardà apel·la a la “generositat” de la CUP i demana “fermesa” amb el govern català

Picada d'ullet als convergents i més d'un copet d'esquena a la “bona gent” d'En Comú Podem. Però que ningú s'equivoqui amb les seves intencions: els republicans no volen cap fuga de vots ni independentistes ni d'esquerres i per això es presenten com l'única alternativa possible al canvi. Ahir, en l'acte central del partit
a les comarques de Tarragona, el cap de llista d'ERC, Gabriel Rufián, evidenciava des de Cambrils –la ciutat amb més vot republicà de
la demarcació, van dir– que volen arreplegar qualsevol indecís que es miri amb simpatia la candidatura de Xavier Domènech.

Amb un to paternalista, el cap de llista d'ERC els
va qualificar de “bona gent” fins a un parell de vegades, per les bones intencions que pregonen. Però, més enllà de l'apel·latiu, Rufián va voler deixar clar que els diferencia un fet: “Nosaltres sí que podem.” I ells es troben atrapats en el temps, fent promeses que l'endemà de les eleccions no es podran complir. “On no arribi el PP, hi arribarà el PSOE de Pedro Sánchez o Susana Díaz, i on no arribi el PSOE, hi arribarà C's o el Tribunal Constitucional”, deia el cap de llista . Després de fer el vaticini i de definir com a “mentida piadosa que a tots ens agrada sentir” la seva promesa sobre el referèndum acordat, Rufián va fer un pas més i els va convidar a afegir-se e al procés constituent català. “Per què arribar a acords constituents amb Convergència i amb la CUP és dolent i arribar a acords amb el PSOE per una monarquia no ho és?”, va deixar anar.

El toc d'alerta a la CUP

Tot i això, Rufián es va voler estalviar qualsevol referència a la crisi oberta al Parlament català i al paper que hi ha tingut la CUP. Ja ho havia fet implícitament abans la secretària general del partit, Marta Rovira, quan va equiparar un bon resultat d'ERC a Madrid amb la “dignificació” de l'actual mandat democràtic sorgit de les eleccions catalanes del 27-S. Segons Rovira, si es els republicans aconsegueixen ser la primera força del país, es podran “refer ponts” per exercir el mandat democràtic del 27-S l'endemà mateix de les eleccions: “Amb altres independentistes amb qui avancem, però que a vegades es despisten”, deia.

El número dos a la llista d'ERC, Joan Tardà, també va apel·lar a la generositat d'aquests altres independentistes, i ho va fer repetint la fórmula emprada
en el primer míting, demanant un aplaudiment per
al president de Catalunya, Carles Puigdemont. “Que no us sàpiga greu aplaudir-lo, encara que no sigui d'ERC. Aquí o guanyem tots o no guanyem, i hem de ser capaços d'enviar aquest missatge als altres independentistes”, deia, i reiterava la necessitat de “mantenir-nos ferms i donar suport al govern de Catalunya”.

A més del cap de llista
a la demarcació, Jordi Salvador, també van assistir
a l'acte unes 300 persones de públic.

La “canallada” dels desnonaments

Al matí, en un acte sobre habitatge a Badalona, Rufián
va definir com “una de les canallades més grans” les polítiques d'habitatge del govern del PP, que, segons lamentava el cap de llista republicà, ha desnonat fins a 500.000 persones “a puntades de peu”. En declaracions recollides per l'ACN, el republicà va admetre que la gent “no menja de pàtries ni de banderes” i, en aquest sentit,
va parlar del moviment independentista com “un estat polític transitori” per canviar-ho tot. Rufián va prometre una república catalana sense desnonaments, no “per ser millors”, sinó per ser “decents”. Amb aquesta afirmació, es feia seves les reivindicacions de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i prometia habitatge social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA