Política

L'autor de la matança d'Orlando va amenaçar amb posar armilles explosives a 4 ostatges

La possibilitat d'utilitzar explosius va precipitar la intervenció policial, però les autoritats no van trobar cap artefacte a l'interior

Divuit dels 53 ferits a la discoteca Pulse continuen hospitalitzats, quatre dels quals en estat crític

L'autor de l'atac a la discoteca Pulse d'Orlando (Florida, Estats Units), Omar Seddique Mateen, va amenaçar el passat 12 de juny amb carregar d'explosius quatre dels ostatges que mantenia retinguts, segons les transcripcions de les converses telefòniques que va mantenir amb la policia i que s'han difós aquest dilluns.

L'Oficina Federal d'Investigació (FBI) ha informat avui que al mateix temps que algunes persones eren alliberades a través d'una obertura a la paret d'un camerino, Mateen va dir a les persones que tenia en el seu poder que posaria “quatre armilles amb bombes” a ostatges en 15 minuts.

A més, va assegurar a un dels negociadors que tenia una armilla com la “utilitzada a França”, en referència a les armilles explosives que duien els terroristes que van atemptar el passat 13 de novembre a París.

Van ser precisament aquestes referències a explosius les que van motivar la policia a entrar al local nocturn, per por que augmentés la xifra de víctimes mortals, que va quedar en una cinquantena, inclòs el propi Mateen, un nord-americà de 29 anys i origen afganès. Finalment, però, no es va trobar cap artefacte a l'interior de Pulse.

Durant les seves converses amb la policia, el responsable de la pitjor massacre per arme de foc a Estats Units es va identificar com a “soldat islàmic” i va jurar lleialtat al grup terrorista Estat Islàmic (EI).

L'agent especial de l'FBI Ron Hopper ha assegurat avui en una roda de premsa a prop del lloc de la massacre que en aquests moments no existeix “cap indici que [Mateen] estigués relacionat amb grups terroristes islàmics”.

L'autor del tiroteig va entrar a la discoteca d'ambient gai Pulse amb un fusell d'assalt i una pistola, amb les quals va matar 49 persones i en va ferir 53.

Mateen i els negociadors de la policia van mantenir tres converses que van durar en total de 28 minuts. Durant aquests contacte

s telefònics, l'assassí va afirmar que en els “propers dies” es registrarien “més d'aquesta mena d'accions”, si bé les autoritats nord-americanes consideren que no existeixen indicis creïbles que facin pensar que això sigui així. No obstant això Hooper ha destacat que continuen investigant per determinar si hi havia més persones implicades en l'atemptat.

Divuit ferits continuen a l'hospital

Divuit ferits, quatre d'ells en estat crític, continuen hospitalitzats al Centre Mèdic Regional d'Orlando, l'hospital on van ser traslladats la majoria dels ferits en el tiroteig del passat diumenge a la discoteca Pulse, segons han informat les autoritats mèdiques.

La xarxa d'hospitals Orlando Health, que adminstra l'esmentat centre, ha precisat que 14 de les 53 persones ferides en el tiroteig es troben en situació estable i a 17 ja se'ls ha donat l'alta mèdica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES