Política

Eleccions 26-J

Sánchez: “Ningú pot ser president del govern espanyol a costa de fragmentar la sobirania nacional”

El candidat del PSOE defensa la reforma constitucional com la millor alternativa

l cap de llista del PSOE el 26-J, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimarts que cap candidat pot ser president espanyol “a costa de fragmentar la sobirania nacional”. Sánchez ha fet aquestes declaracions en el marc d'una entrevista a Ràdio Nacional d'Espanya i en ser preguntat sobre si descarta una consulta independentista per a Catalunya. El candidat socialista ha defensat que el PSOE té “una alternativa millor” perquè creu que la millor solució per a Catalunya “no és votar si sortir o no fora d'Espanya sinó que la millor solució és votar un acord, que és la reforma constitucional” . Sánchez ha afegit “no és que diguem no al referèndum i prou, diguem sí a un acord que es voti a tot l'Estat i també a Catalunya i no fragmentar la sobirania nacional, perquè ningú pot ser president a costa de fragmentar-la”.

Al respecte ha dit que ell ja podria ser president del govern espanyol si hagués acceptat les condicions d'Iglesias, que ha dit que passaven per “posar a sou de Podem” els jutges, fiscals i les institucions publiques que lluiten contra la corrupció així com “descansar la governabilitat sobre forces independentistes”.

Optarà a la reeleció al PSOE sigui quin sigui el resultat

En l'entrevista a RNE, Sánchez ha assegurat que passi el que passi el 26-J optarà a seguir liderant el PSOE. El candidat ha afirmat que estarà en política “el temps que sigui necessari, i el que sigui útil per al país i per al partit. Quan no sigui necessari faré un pas enrere igual que vaig fer un pas endavant”. Sánchez ha remarcat que ha demostrat en els darrers mesos que serà president “a qualsevol preu” i que el seu futur el decidiran els espanyols primer i més tard els militants.

Sobre enquestes, ha assegurat tenir “dades esperançadores” que apunten a que si els votants socialistes surten al carrer poden revertir els auguris que posicionen el PSOE com a tercera força política. Reiterat sobre si dimitirà diumenge en cas que Units Podem superi els socialistes, Sánchez ha dit que “Espanya no és Grècia” i que el PSOE és un gran partit socialdemòcrata “antídot” dels extremismes

“És una inutilitat votar els extrems”

El candidat del PSOE ha advertit que en aquestes pròximes eleccions i davant la fragmentació “no hi ha inutilitat més gran que votar els extrems, amb qui ningú vol pactar o als que no volen dialogar”, en referència a PP i Units Podem. Sánchez ha insistit que l'opció socialista és “l'antídot” contra aquestes polítiques i els hi ha demanat que no amaguin les cartes. Al respecte ha critica l'ambigüitat de Pablo Iglesias sobre la consulta sobiranista a Catalunya així com que Rajoy hagi amagat la carta a la Unió Europea anunciant que si governa aplicarà més retallades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra