Política

Domènech compara el cas Fernández Díaz amb el ‘Watergate'

El cap de llista d'En Comú POdem situa el 26-J com l'‘impeachment' contra Rajoy i el PP

Ho considera com un dels casos “més greus de la història democràtica” i reclama les dimissions de Rajoy, Fernández Díaz i De Alfonso

La “conspiració” entre el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, seria el cas Watergate i el president espanyol, Mariano Rajoy, seria Richard Nixon. Aquest és el paral·lelisme que el cap de llista d'En Comú Podem, Xavier Domènech, ha fet servir per referir-se a un dels casos “més greus de la història democràtica”. “El nivell de l'escàndol és comparable al del Watergate dels anys 70. Rajoy és una caricatura de Richard Nixon i el 26-J s'hauria de convertir en el gran impeachment democràtic contra el govern del PP”, ha assenyalat des del Centre Cívic Ildefons, a Cornellà, on ha fet campanya aquest dimecres al matí. Domènech ha reclamat les dimissions tant de Mariano Rajoy, qui pels àudios que ha donat a conèixer el diari Público podria estar assabentat de les converses entre Fernández Díaz i De Alfonso, com dels dos implicats directes.

Nixon va acabar dimitint l'any 1974 quan el Congrés i el Senat dels Estats Units estaven a punt d'impulsar l'impeachment, el procés revocatori del president que preveu la constitució americana. Domènech ha reclamat les dimissions tant de Rajoy com de Fernández Díaz però, conscient que no tenen intenció de fer el pas, ha qualificat el proper 26 de juny com “l'impeachment contra el PP”.

Del cap llista del PPC, que dimarts ja el va considerar un “delinqüent”, ha criticat que “es dediqui a construir casos de corrupció contra adversaris polítics, fent servir de forma fraudulenta i criminal els recursos de l'Estat”. “El cas que ens trobem és un dels més greus de la historia democràtica”, ha insistit.

Pel que fa a De Alfonso, Domènech s'ha mostrat partidari de rellevar-lo del càrrec si ell no dimiteix de forma voluntària. Catalunya Sí Que Es Pot i la resta de grups parlamentaris –amb l'excecpió del PPC- ja han demanat la revocació del càrrec de l'actual director d'Antifrau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel intensifica els seus atacs al sud i el nord de la Franja

barcelona
guerra a gaza

Els EUA rebutgen cap “genocidi” a Gaza, però demanen Israel que protegeixi els civils

barcelona
guerra a gaza

Un treballador de l’ONU mor a Gaza per l’impacte d’un projectil atribuït a Israel

barcelona
TEDH

L’eslovè Marko Bosnjak, elegit nou president del TEDH

barcelona
tribunals

Citen a declarar Rovira i els investigats per Tsunami per videoconferència

barcelona
guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona